Urzici nemtesti la Miercurea fara carne dupa Paste

Daca tot m-a prins Pastele in Germania, dupa festinul cu miel si spargel am dat-o pe urzici nemtesti la Miercurea fara carne.

Am mai facut noi ciorba de urzici prin iarna, dar n-a fost asa de buna ca din urzicile nemtesti culese de noi. Insa pana la urzici, sa va spun meniul de Miercurea fara carne de aici.

Mic dejun post-pascal

Pentru de dimineata am avut ramasite pascale 🙂 Adica am mancat oua rosii cu mustar si cozonac.

mic dejun pascal

Dar nu inainte de o alergare de dimineata, pe langa campul cu rapita.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o mandarina cu ciocolata neagra.

mandarina cu ciocolata neagra

Apoi am fost iar la plimbare pana la pranz.

Ciorba de urzici nemtesti

La pranz am mancat ciorba de urzici nemtesti, culese si pregatite de noi.

Ieri a fost o vreme cam ploioasa, asa ca dupa amiaza ne-am plimbat prin padure. Nu doar ne-am plimbat, ci am si adunat.

urzici nemtesti proaspete

Asa arata recolta de urzici nemtesti, dupa plimbarea de seara.

recolta de urzici nemtesti

Chiar daca erau spalate de ploaie, le-am mai spalat si noi acasa.

urzici nemtesti spalate

Apoi am pus ceapa la calit, in ulei de masline.

ceapa la calit

Peste ceapa am pus ardei rosu si le-am lasat la inabusit.

ceapa si ardei rosu

Am mai pus apa, ca sa nu se prinda, apoi deasupra urzicile, ca sa se abureasca bine. Cand s-au mai inmuiat am adaugat bulion si radacinoase rase.

Uite asa arata ciorba de urzici nemtesti inainte de finalizare.

ciorba de urzici nemtesti

Pai da, pentru ca am mai dat-o intr-un clocot ca sa-i punem oua.

oua in ciorba de urzici nemtesti

Eu n-am mai mancat azi oua in ciorba de urzici nemtesti, pentru ca mancase deja 2 oua de dimineata. Insa i-am adaugat iaurt.

ciorba de urzici nemtesti cu iaurt

Spargel si mancare de urzici

Pentru seara avem in program spargel si mancare de urzici. Daca tot am invatat de Paste sa fac spargel verde la tigaie, azi diversificam cu sparnghel alb la cuptor.

sparanghel verde la tigaie

Iar mancarea de urzici o completam cu branza si rosii. Iar urzici? Pai da, pentru ca sunt foarte sanatoase.

Vedeti voi mai pe seara, daca-mi aduc aminte sa fac poze 🙂

Pofta buna fara carne!

2 Comments

  1. Brindusa Aluculesei
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.