Dovlecei in ciorba si-n alte forme am tot avut la Miercurea fara carne. Inca n-a venit din plin sezonul lor, dar pentru o ciorba de dovlecei e tocmai bine pe canicula asta.
Mic dejun in alb si rosu
N-am avut rosii cu branza, daca la asta v-ati gandit citind despre „alb si rosu”. Insa am avut diverse „chestii” albe, pe care le-am asezonat cu diverse „chestii” rosii 🙂
De exemplu peste icrele albe de hering am presarat piper rosu/roz, iar langa branza am pus ridichi rosii.
Visina de pe tort a fost de fapt un cheesecake de visine. Pai nu v-am zis ca s-au copt visinele si le iau direct din pom?
Am continuat cu visine si-n intervalul dulce 09:00 – 11:00, acompaniate cu ciocolata neagra.
Dovlecei in ciorba la pranz
La pranz, pe asemenea calduri sufocante merge ceva rece. Pana sa ma apuc sa fac dovlecei copti sau umpluti, dovlecei in ciorba suna foarte bine pentru mine.
Am stat in cumpana daca sa le pun si ceva kefir, dar pana la urma i-am lasat asa natur.
Pe langa aroma subtila si gustul fin, dovleceii au multe beneficii pentru sanatate:
- bogati in vitamine si minerale: vitaminele A, B1, B6, C si K, cupru, magneziu, zinc, fier, calciu,
- stimuleaza digestia si mentin sanatatea tractului digestiv,
- au efect antiinflamator,
- mentin sanatatea ochilor si a sistemului nervos.
Ca sa am si ceva cald la pranz, am facut oua ochiuri cu mamaliga coapta.
Seara ma asteapta o salata de castraveti, ridichi rosii, peste care adaug parmezan. Mai completez cu icre de hering si piper roz. Nu de alta, dar sa mearga si-un vin alb si rece.
Iar mai tarziu degust ceva bunatati grecesti, ca sa-mi fac pofta pentru vacanta de vara. Sper sa nu uit sa revin cu poze delicioase mai pe seara. Si mai sper sa nu ma injurati ca pun bunatati la ore tarzii 🙂
Pofta buna fara carne!
Update:
De la masa de seara am uitat sa fac poze, ca ma grabeam spre o degustare de bunatari grecesti 🙂

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Doar bunătăți pe masa ta,sa ai poftă.
Daniel Botea
Multumesc frumos! Hai si tu 🙂