Este prima data cand savurez crema de masline negre la Miercurea fara carne. Daca pana acum crema de masline era verde sau kalamon-maron, acum am incercat si din masline negre.
Crema de masline negre si de branza
Pentru de dimineata am inceput cu diverse bunatati fara carne, intinse pe paine Wasa. Am inceput cu salata de vinete, facuta de mine cu ceapa rosie si ulei de masline din Thassos. Apoi am adaugat crema de branza si de masline. Am mai completat cu un pahar de Sana, cu dovleac la cuptor si cu piper roz peste crema de branza.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat un mar rosu cu ciocolata neagra Heidi Extra Dark 85% cacao.
Dupa cum vedeti, este ciocolata mea preferata indiferent daca halesc sau daca bucataresc 🙂 Adica tot ciocolata aceasta am folosit-o si la Piernik.
Am completat cu un ceai cu merisoare, de incalzire dupa 4 zile de stat acasa.
A propos de asta, dupa atatea bunatati poloneze si apoi mancaruri traditionale de 1 Decembrie (fasole cu ciolan), se simtea nevoia unei zile fara carne.
Asa ca la pranz am completat cu mancare de spanac, ou ochi si mamaliga coapta.
Seara ma pregatesc pentru icre cu muraturi. Ca sa inchei cum am inceput, mai adaug si o felie cu pasta de masline negre. Nu de alta, dar sa vad cum se potriveste cu muraturile romanesti.
Placeri lumesti la ceas de seara
Iar ca sa am potrivire si la placeri lumesti gen vin, asta seara este randul pentru Parmiggioano, slabiciunea maestrului. Daca nu stiti despre ce-i vorba, va invit asta seara de la ora 19:30 sa degustati online un concert SoNoRo. Iar offline sa faceti pairing cu Parmiggiano si vin la voi acasa 🙂
Dupa gusturile mele ar merge mai bine un vin rosu cu branza Parmiggiano. Insa daca asa prevede pairingul cultural, incerc intai cu un Riesling, cum zice maestrul.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei