Rubarba la Miercurea fara carne

Daca tot e sezonul de rubarba, am zis sa fie minunatia si la mine in meniu. Dar pana atunci am combinat la Miercurea fara carne produse de sezon, cu bunatati pregatite toamna trecuta. Stati pe-aproape, ca le detaliez.

Salata de vinete la micul dejun

Din vinetele coapte toamna trecuta mai am cateva pungi. Una am facut-o salata cu ceapa verde si ulei de masline. Am mai completat cu icre pe paina cu maia facuta in casa. Si cu ochiuri din oua de tara.

tartinabile cu ou ochi

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat afine si ciocolata negra.

afine cu ciocolata neagra

Rubarba la pranz

Am vazut la Fata care gateste cu flori si la Muntele ca rubarba este folosita mai ales la dulcegarii. Stiam deja, pentru ca mai demult am experimentat dulceata de rubarbar la Miercurea fara carne.

dulceata de rubarba

Dar pe langa compot, dulceata, sirop sau prajituri, merge si pe post de sos pentru friptura. Pentru ca este acrisoara, se potriveste bine si-n salata. Ba chiar pentru supa sau ciorba de rubarba.

Ziceau ceva si de pizza, asa ca initial m-am gandit sa fac o omleta Clompi cu rubarba.

Pe urma mi-am amintit ca am facut baby morcovi caramelizati si mi-am zis ca merge o combinatie de dulce-acrisor.

tija de rubarba

Cat timp s-au inmuiat morcoveii congelati, am taiat tija in 2 feluri: rondele si bucati longitudinale, taiate pe fibra.

rondele si fibre

Sunt mai potrivite rondelele, pentru ca nu se lipesc dupa ce se perpelesc in tigaie. La incalzire se inmoaie, iar bucatile longitudinale isi lasa fibrele lipite de tigaie.

rubarba si baby spanac

Daca tot folosesc sos de soia la rubarba din tigaie, la final adaug si 2 chiftele de falafel.

falafel, rubarbar si baby morcovi

Am facut si o salata verde, in care am pus rondele de rubarba taiate cat mai subtiri.

salata cu rubarba

Tot aveam salata verde din gradina si ceapa verde de la tara, am mai pus si tije de rubarba. Am completat cu patrunjel, marar, masline de Thassos, lamaie si sos de otet balsamic. Plus branza cu mucegai albastru.

Rubarba are continut scazut de calorii si pluseaza prin vitamina K1, calciu, vitamina C, potasiu si acid folic. De aici vin si urmatoarele beneficii pentru sanatate ale consumului de rubarba:

  • scade valoarea colesterolului, fiind o o sursa buna de fibre,
  • sursa excelenta de antioxidanti, mai ales polifenoli si antocianine,
  • sanatatea oaselor si a dintilor este asigurata de continutul de calciu al rubarbei,
  • sursa buna de luteina, cu rol in sanatate pielii si a ochilor, dar si la neutralizarea radicalilor liberi.

Supa crema de ardei copti la cina

Tot din toamna am gasit o punga cu ardei copt si a facut doamna mea o supa crema de-ti lasa gura apa.

Am completat-o cu „crutoane” de mamaliga coapta. Dar si cu o branza artizanala din Franta, cu crusta de ierburi, cat sa merga un pahar de vin.

supa crema de rosii

Pofta buna fara carne!

Update:

La mine nu prea gasiti dulciuri in meniu, asa ca va poftesc la Brindusa pentru un tort de casa.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.