Dupa tigaia picanta de data trecuta, azi am morcovi caramelizati in meniul de la Miercurea fara carne.
Ca sa spun toata povestea, mi-au facut cu ochiul 2 retete cu gustul de acasa. Supa crema de pastarnac cu conopida fripta si morcovi caramelizati cu sos de branza si iaurt grecesc.
Aveam deja acasa o supa crema de ciuperci si radacinoase, asa ca am mai avut de gasit doar conopida pentru fript.
La fel, aveam o crema de branza cu iaurt si verdeturi, dar am mai luat o punga de baby morcovi. Fata de reteta de morcovi caramelizati, am mai adaugat sfecla rosie si maghiran. La indicatiile pentru Maghiran scria ca se foloseste si la mancaruri cu ciuperci, asa ca l-am folosit pentru ambele idei.
Dar hai s-o luam cu inceputul.
Tartinabile la micul dejun
Pentru de dimineata am pus pe paine Wasa diverse tartinabile:
- pasta de masline,
- crema de branza cu iaurt si verdeturi,
- icre de hering.
Peste pasta de masline am pus ceapa granulata, iar peste crema de branza am presarat maghiran. In fine, peste icre am pus traditionalul piper roz.
Ca sa am si gustul acru, am folosit castraveciori cornison.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat fructe si ciocolata neagra. Am avut prune din pomul de la serviciu si para din pomul de la tara, iar ciocolata ce-am gasit prin frigider.
Supa crema de ciuperci si radacinoase, cu conopida fripta
La pranz am desavarsit supa crema cu o conopida perpelita in tigaie, cu cateva picaturi de ulei de masline.
I-am mai presarat Maghiran si am mancat supa crema rece, la temperatura camerei.
Daca tot m-am apucat de perpelit, am facut si morcovi caramelizati pentru seara.
Am fost incurajat si de faptul ca ploua si s-a mai racorit afara. Altfel cam greu m-as fi apropiat de aragaz.
In legatura cu ingredientele, n-am pus zahar ca atare pentru „caramelizare”, dar am folosit sfecla rosie si sos de soia.
La 100 g de sfecla rosie sunt 6,8 grame de fructoza, plus multe beneficii nutritionale.
Am mai adaugat castraveciori cornison murati si sos de soia.
Morcovi caramelizati, cu sfecla rosie si castraveciori
Data trecuta la tigaia picanta am avut ardei grasi multicolori. Am respectat culorile si acum, asa ca am avut 3 culori:
- portocaliu de la morcovi,
- visiniu-magenta de la sfecla,
- verde de la castraveti.
Seara mai adaug doar sosul de branza cu iaurt si un pic de Maghiran si sunt gata sa savurez minunatia.
Foarte interesant gustul sfeclei rosii perpelite, seamana cu cartofii dulci prajiti, doar ca e mai aromata sfecla. La fel de interesanti si castraveciorii murati, mi-au adus aminte de mancare de muraturi.
Cu rosu si verde am continuat mai pe seara cu lubenita si Ouzo.
Pai clar, pe caldurile astea nu lipseste lubenita rece din frigider. Iar cateva picaturi de Ouzo o fac mult mai aromata si mai interesanta.
Pofta buna fara carne!
Update:
Cum eu n-am bucatarit dulciuri, va poftesc la Brindusa pentru clatite americane.

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Arata tare colorat meniul tau,sa ai mare pofta.
Daniel Botea
Culori diferite, vitamine si minerale diferite 🙂