Ciorba de praz la Miercurea fara carne

Ciorba de praz va propun azi la Miercurea fara carne, dupa ce am avut tot felul de praznice cu praz:

si cate si mai cate luate cate praz 🙂

Mic dejun fara praz

La micul dejun n-am avut praz decat in suflet 🙂 Adica am suflat ca sa pritocesc muraturile in care am pus si praz 🙂

muraturi cu praz

Pana sunt gata muraturile, sa va spun ce-am mancat dis de dimineata.

Am facut-o de oaie cu o combinatie de oua de prepelita, rosii cherry si branza de oaie.

mic dejun

Daca mai aveam praz, asi fi facut un Clompi cu oua de prepelita. N-am avut, asa ca am facut oua ochiuri.

oua de prepelita

Ar mai fi mers si-o mamaliga coapta la ouale de prepelita, dar nici de-asta n-am avut.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat prune uscate cu banana si ciocolata neagra.

intervalul dulce inainte de ciorba de praz

Apoi m-am incalzit cu un ceai de soc, tocmai bun pentru diminetile reci de Noiembrie.

Ciorba de praz la pranz

La pranz bag o ciorba de praz si tot felul de legume, desavarsita cu chefir. Imi plac ciorbele de legume la temperatura camerei, iar daca am si-un lapte fermentat, cu atat mai bine.

ciorba de praz cu chefir

Acum am folosit chefir, pe care l-am pus doar pe jumatate de farfurie. Asa, cat sa se vada si minunatia de praz din ciorba.

Despre beneficiile prazului v-am tot zis, acum va spun de ce este chefirul sanatos pentru organism:

  • sursa bogata de probiotice,
  • proprietati antibacteriene,
  • intareste oasele si scade riscul de osteoporoza,
  • are continut bogat in calciu si in vitamina K2,
  • previne cancerul,
  • imbunateste starea de dispozitie,
  • eficient in cazul diferitelor probleme digestive,
  • are un continut sarac in lactoza,
  • poate imbunatati simptomele alergiei si astmului.

A propos, seara ma duc la lansarea de carte „Care lapte e mai bun”, insa stiu deja raspunsul pentru mine 🙂

Dar inainte de lansare, bag o conopida perpelita (nu prepelita) dupa ce a fost stropita cu ulei de masline.

Probabil voi adauga si ceva branza coapta in tigaia de clatite, ca sa mearga cu un vin bun. Cred ca si o mamaliga coapta ar merge bine cu branza si conopida. Dar vedeti voi mai pe seara 🙂

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.