Daca ati vazut pe undeva mesajul „Vin fiert, plec fericit”, sa stiti ca vremea vinului fiert a venit 🙂

Va place vinul fiert? Daca da, cum il preparati?
Vinul fiert este preferat in perioada sarbatorilor de Craciun, fiind adecvat pentru temperaturile reci ale acestei perioade.
Anul trecut am incercat mai multe tipuri de vin fiert la Targul de Craciun de la Craiova, pana am gasit unul pe placul meu.
Nu-mi place nici prea dulce, dar imi place sa se simta gustul vinului, nu sa fie vreo posirca.
Acum Crama Girboiu mi-a adus aminte despre aroma perioadei de iarna, cu cateva sugestii pentru a pregati cel mai bun vin fiert. Si citind au inceput sa curga amintirile 🙂
Cele mai multe vin de la munte, de pe partia de ski la Straja sau de la intoarcerea la Vila Alpin.
Scapi de claparii inghetati, bei o gura de vin fiert si simti cum senzatia de caldura coboara instant in picioarele reci.
Tot la Straja imi amintesc cand am baut un excelent vin aburind la Cabana Teo. Mi s-a parut ca ar fi Zaibar, dar cam greu de crezut ca gasesc vinul oltenesc #prinHD. Pana cand mi-a zis domnul Teo ca e chiar Zaibar de la mama-soacra din Bailesti 🙂
Bineinteles ca-mi fierb vin si acasa, dar nu ma lasa inima sa pun din sticlele cu vin bun. Ori iau un vin de tara, ori ceva vin varsat demisec-demidulce.
Am un amestec de condimente deja preparate, mai pun miere si e gata fericirea 🙂
Daca ati baut vin fiert mai ales la targurile de Craciun prin Austria, Germania, Elvetia sau Cehia, sa stiti ca nu sunt singurele locuri 🙂
Eu am baut un astfel de vin in Turcia la Goreme, insa nu dintr-o cana groasa, ci dintr-un pahar mare de vin.
Vin fiert cu portocale, condimente sau cu apa?
Am baut si vin alb fiert. Mi s-a parut cam ciudat, eu fiind obisnuit sa fierb doar vinul rosu. Insa cum eram cu gatul in cuie dupa un sejur la Straja, mi-a prins tare bine si cel alb.
Insa in zonele in care predomina strugurii albi e normal ca vinul alb sa fie majoritar, inclusiv iarna 🙂
Nu stiam ca vinul se poate fierbe si cu apa, dar am aflat acum.
Portocale mai pun si eu in vinul fiert, chiar si mere sau gutui daca am. Insa nu stiam ca se pot pune la fiert si portocale stoarse in vin.
Cu aceasta ocazie am mai aflat ca vinul nu trebuie sa ajunga chiar la temperatura de fierbere. Bine de stiut.
Voi cum faceti cand fierbeti vinul?
Spor sorbitor!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei