Dulceata de rubarba la Miercurea fara carne

Indiferent ca-i zici rubarba, rubarbar sau revent, dulceata de rubarba are un gust excelent.

Dulceata de rubarba la micul dejun

Din tulpinile acestei plante se face dulceata de rubarba sau compot si chiar placinta cu rubarba. Deocamdata am incercat doar dulceata, cu unt si branza sarata ca in copilarie.

Cam bun gustul, imi place si tenta amaruie din dulceata, data de bucatile de nuci. Dar si faptul ca este un pic acrisoara.

dulceata de rubarba

Nu prea mancam eu dulceata la micul dejun, dar am poftit de data trecuta de la dulceata de soc. Mi-au facut pofta si beneficiile sanatoase pe care le-am gasit la Oana Cuzino vis a vis de rubarba.

Macar prin faptul ca scade colesterolul si este o sursa buna de antioxidanti si calciu, tot merita sa incerci rubarba.

Am incercat dulceata de rubarba pusa si peste crema de branza. Insa am mai completat cu paine Wasa cu unt de arahide si dulceata de rubarba.

mic dejun cu dulceata de rubarba

Ca sa fie chiar toate gusturile la micul dejun, am adaugat si cateva masline de Thassos.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat clementine cu ciocolata neagra.

clemenatine si ciocolata neagr

Pentru incalzire si dezmeticire intr-o zi ploioasa si mohorata am apelat la ceai indulcit cu merisoare.

ceai cu merisoare

Salata orientala la pranz si fan branza pe seara

La pranz am bagat o salata orientala cu ceapa si praz, pentru ca mi se facut dor de cand de astfel de bunatati. Am mai adaugat marar, patrunjel, otet, ulei de masline, masline si piper roz.

salata orientala

Seara este pentru fani branza, asa ca sa va asteptati la o branza pe gratar, ca sa mearga si-un vin.

Sau la o pizza cu branza, praz si alte bunatati, ca sa mearga si o bere 🙂

Pana la urma a fost branza gratarita, cu sos de rosii si salata de vinete.

branza pentru gratar

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca la mine a fost un meniu clasic, pentru ceva deosebit va invit la Brindusa. Ea ne face pofta cu colac cu malai si chisleac.

One Response

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.