Retete din Bihor am adaptat azi la Miercurea fara carne. Mai precis 2 bunatati potrivite la ziua mea fara carne, din multele retete traditionale bihorene.
Retete din Bihor – Ou cu ceapa
In reteta originala se gasea si ficat printre ingrediente. Fiind la Miercurea fara carne, l-am inlocuit cu hribi savurosi, pe care i-am fiert un pic pana s-au rehidratat.
Pe urma, dupa ce s-au racit, i-am tocat in cubulete mici. In loc de prevazuta in reteta originala am facut o emulsie din avocado, ulei si otet. Pai nu degeaba am exersat saptamanile trecute cu avocado š
Asta era reteta din documentul bihorean.
Asa mi-a iesit mie la micul dejun, decorat cu masline de Thassos si Aperifrais, crema de branza cu smantana.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85% cacao cu smochine. S-ar putea sa fie ultimele smochine din pom pe anul asta, asa ca m-am bucurat de fiecare inghititura.
La pranz am bagat o ciorba de fasole cu mamaliga coapta, completata cu castraveti picanti de la Auchan. Nu stiu daca asa se mananca ciorba si la Bihor, dar eu asa am halit-o š
A doua reteta din Bihor este mai de post, in sensul ca n-avea carne printre ingrediente ci doar cartofi cu galuste.
Hiribe zdrobite cu galuste
Am modificat reteta si aici, in sensul ca nu m-am apucat sa fac galuste. Pur si simplu in cartofii zdrobiti am presarat pesmet panko.
Nici ceapa n-am calit-o, ci am dat-o prin razatoare. Apoi am incorporat-o in cartofii zdrobiti si inmultiti cu panko.
Initial m-am gandit sa fac un fel de chiftele pe care sa le perpelesc in tigaia de teflon, fara ulei. Dar n-ar fi semanat cu reteta originala, pe care o vedeti mai jos.
Asa ca pur si simplu am pus compozitia in tigaia incinsa si am amestecat in genul „ou incaierat”.
Pofta buna fara carne!
Update:
Eu am avut doar crema de branza, dar va poftesc la Brindusa pentru o rulada cu branza sarata.

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Doar bunatati aici la tine,sa ai mare pofta!
Daniel Botea
Hai ca ne completam bine la branzeturi