Salata de alge voi incerca azi la Miercurea fara carne. Asta dupa ce in toamna anului trecut am folosit sushi nori (invelis de alge coapte) pentru sushi oltenesc š
Pregatirea de dimineata
„Pentru de dimineata” ma pregatesc doar cu gandul la algele de la pranz. Spuneam data trecuta ca foita neagra de sushi nori este neutra la gust, insa are o aroma consistenta de peste.
Mie imi place foarte mult pestele, il mananc de 3 ori pe saptamana, de obicei in zilele de Marti, Joi si Sambata. Acum fiind Miercuri, m-am gandit sa asociez aroma de peste la niste icre de hering.
Ca sa folosesc si sushi nori, am pus la treaba felii subtiri de dovlecel. Le-am frecat cu piper roz si le-am dat cu ulei de masline si crema de otet balsamic.Ā Dupa ce le-am legat cu sushi nori, am adaugat icrel de hering. Sau am pus dovleceii direct pe felia de paine cu maia si ceapa, unsa cu icre de hering.
Am completat aceasta minunatie cu branza de capra si rosii.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am mancat o banana cu ciocolata neagra.
Salata de alge la pranz
Am tot vazut salata de alge la Auchan, dar mi se parea scumpa pentru marimea portiei. Insa am gasit la raionul de peste o portie mai mare de salata de alge, la reducere.
Pai da, decat sa dau 12 lei pe 95 de grame, mai bine 8,12 lei pe 300 grame de alge.
Incercarea moarte n-are, asa ca am zis sa introduc azi alge in meniu sub numele de cod Chuka-Wakame. Nu vor fi singure algele marine cu susan, ca mi se par cam putine pentru masa de pranz. Asa ca le voi combina cu niste oua de prepelita.
Am adaugat si niste crema de otet balsamic cu trufe, pentru ca nu mi se parea salata suficient de acra. Am pus si ceapa, ca vorba aia, ce salata e asta daca n-are ceapa? Insa am folosit ceapa murata.
Mi-a trecut prin cap sa pun algele intr-o omleta Clompi, dar las varianta pentru data viitoare.
Pentru seara ma gandesc la o ciorba de legume, supa crema sau macar niste legume la gratar. Vedeti voi care va fi alegerea, dar oricum cina va fi pe undeva pe la ora 17:00. Pen’ca de la ora 18:00 sunt deja la meciul de handbal intre oltencele noastre si cele din Targu Jiu.
Pana la urma a fost supa crema de rosii, cu „crutoane” de mamaliga coapta.
Pofta buna fara carne!
Update:
Tot la salata va poftesc si la Brindusa, insa una mai locala si de sezon, salata de conopida.

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Doar bunÄtÄČi la tine azi,sa ai poftÄ
Daniel Botea
Ne potriviram si la salata si la pofta š