Podcast craiovean cu Petrisor Albu, la IMperfectul Simplu

Am fost invitat la un podcast craiovean de Petrisor Albu, spre finalul anului trecut. Acum, la inceput de an a aparut si episodul IMperfectul Simplu #30, unde am vorbit despre blogging si nu numai.

podcast craiovean

Pe Petrisor il stiu de vreo 20 de ani, pe vremea cand el era in presa si eu in politica. Prin 2003, impreuna cu o mana de tineri de la URR (Uniunea pentru Reconstructia Romaniei), visam sa schimbam tara in care traiam. Prin 2010 m-am lasat de politica si m-am apucat de blogging, dar ne-am mai reintalnit in diverse ipostaze.

Cea mai frumoasa reintalnire a fost in lumea handbalului, culminand cu Cupa EHF castigata de SCM Craiova.

SCM Craiova castiga Cupa EHF la handbal feminin

Este singura cupa europeana la nivel de echipe de club din Craiova, iar Petrisor era reprezentantul clubului castigator.

Au fost mai multe momente unice in aceasta bucurie handbalistica, dar macar 3 le reamintesc.

Petrisor Albu, IMperfectul Simplu

Dupa meciul cu Lada Togliatti, echipa de handbal ajungea intr-o semifinala europeana la 35 de ani de la performanta Craiovei Maxima. Un asemenea succes trebuia sarbatorit, asa ca le-am facut o surpriza handbalistelor, impreuna cu colegii de la Blue Legion Craiova.

Am „complotat” cu Petrisor Albu ca sa stim cand se reintoarce echipa de handbal in Romania. I-am spus ca le pregatim o surpriza la aeroportul Otopeni, dar cu conditia sa nu mai afle nimeni din echipa.

Am plecat cu o masina din Craiova, am ajuns la Otopeni si-am asteptat sa apara hanbdalistele Craiovei. Coincidenta a facut ca in acelasi avion sa fie si jucatoarele de la CSM Bucuresti, care veneau dupa un meci de Champions League in Rusia. Cat este CSM de castigatoare de Champions League, atunci la aeroport nu le-a asteptat nimeni.

In schimb noi eram echipati in alb-albastru si le-am asteptat pe handbaliste cu trandafiri albi. Erau rupte de oboseala, dupa meci si dupa o plecare cu avionul la ora 3 dimineata, insa le-a revenit zambetul pe buze.

trandafir albi pentru handbalistele Craiovei, leoaicele albastre

Din graba am uitat sa iau aparatul foto cu mine, asta este singura poza pe care o am de la momentul din aeroport.

Petrisor s-a tinut de cuvant si nu le-a spus despre surpriza de la sosire, dar era doar prima parte a zilei. Fetele stiau ca le astepta o primire festiva la Craiova, cu sampanie si flori din partea clubului. Dar si acasa am dublat momentul cu bucuria suporterilor.

primire alb-albastra pentru handbalistele Craiovei dupa calificarea in semifinale europene

Cand a ajuns autocarul Craiovei la Sala Polivalenta, noi eram deja pe baricade, cu tortele aprinse, cu steaguri si cu vuvuzele.

Se vede si Petrisor Albu in imagini, langa autocar cu aparatul foto. Acum am avut si eu aparatul cu mine, documentand pe blog bucuria pentru inca o semifinala europeana la Craiova dupa 35 de ani.

Prima finala europena pentru Craiova, cadou de ziua de nastere

Al doilea moment, pe care l-am amintit si-n acest podcast craiovean, a fost meciul retur al semifinalei cu Kastamonu.

Calificarea in finala EHF a coincis cu ziua de nastere a lui Petrisor Albu. Asta da cadou, asa ca am imortalizat momentul alaturi de colegii de la Blue Legion.

La Multi Ani Petrisor!

Momentul culminant a fost insa castigarea Cupei EHF in Sala Polivalenta din Craiova, arhiplina si fericita.

SCM Craiova canta cu suporterii

Podcast craiovean cu amintiri comune

Momentele din handbal amintite mai sus le-am trait impreuna cu bucurie. Au fost si alte perioade din viata care ne-au prins in locuri sau la evenimente asemanatoare.

Daniel Botea la IMperfectul simplu - podcast craiovean cu Petrisor Albu

Nu stiam ca ambii am fost la LI1, numele de cod al Liceului Industrial #1 inainte de ’90. Fiind craioveni, amandoi eram cu ochii pe programele televiziunii sarbe, foarte occidentale pe vremea liceului. Basca, ne-am prins Revolutia in armata, eu la Lipova, Petrisor in Bucuresti.

Despre cum era inainte, ce s-a schimbat si care-i treaba cu blogareala am discutat pe indelete in acest podcast craiovean.

Spor urmaritor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.