Meniu de criza la Miercurea fara carne

Ca sunt pasionat de asocierile vinului cu branza banuiesc ca stiti. Stati sa vedeti ce meniu de criza poti face daca stai mai mult in casa 🙂

Nu prea mananc eu paine nici in mod normal, dar cu restrictiile de deplasare n-am mai luat paine. Mai am inca din painea cu maia si ceapa cumparata Vineri 🙂

Insa am gasit metode sa mananc fara paine. Am descoperit noi combinatii alimentare. De exemplu branza de Horezu maturata (adica foarte concentrata), cu crema de masline (concentrat de masline). Concentrat + concentrat = de neuitat 🙂

Meniu de criza concentrat

Buna de tot, bucati mici si placere maxima 🙂

O alta combinatie misto am descoperit-o azi. Nu stiu ce fel de ceai era in pliculet, insa combinatia cu mere uscate e bestiala. V-am zis despre „frule” Miercurea trecuta, cand am incercat gutui deshidratate. Stai sa vezi ce bune sunt merele rehidratate in ceai!

mere deshidratate

Iar daca vreti sa vedeti in ce bunatati puteti combina fructele deshidratate, va invit la idei hidratante 🙂 Dar hai sa trecem la Miercurea fara carne.

Meniu de criza la Miercurea fara carne

Pentru de dimineata am avut crochete de branza cu cartofi wedges, toate reci.

mic dejun la meniu de criza

Am auzit la Mihaela Bilic ca daca mancam cartofi prajiti reci, nu mai sunt asa de nesanatosi: „Dacă sunt reci, ajută culturile de bacterii benefice, dar dacă sunt prăjiti, sunt concentrati în grăsime, mai hrănitori.”

Am completat cu sos de rodie si cu masline de Thassos.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o para zemoasa cu ciocolata neagra si bio. Ca sa para restrictiile mai dulci 🙂

ciocolata cu para

Si-un pic amarui, ca la SMS BIZ (ce vremuri, cand erau evenimente), am primit Bio Dark Chocolate de la Piata Lidl.

A propos de piata, doamna mea a facut aprovizionarea in weekend si a facut o ciorba de legume. Pe care o imbogatesc cu hrean, ingredient anti-raceala.

ciorba de legume la meniu de criza

In perioada asta am mancat mai multa ceapa si usturoi. Aveam crema de usturoi de la Targul de Turism al Olteniei si l-am dat gata. Iar ceapa bag cu orice ocazie. Am gasit o combinatie cu branza La Brique. Ca sa nu mananc paine, in bucatica de ceapa pun branza si cateva picaturi de crema de otet balsamic. Divin, pacat ca am terminat branza cremoasa si nu pot sa va arat azi. Dar revin 🙂

Bag ceapa si pe seara, cand fac o salata de primavara. Si-o stropesc cu ulei de masline si zeama de lamaie.

salata de primvara

A propos de stropit si de branzeturi cum se cuVin, stropesc cu vin rosu o branza maturata 🙂

Hai noroc si sanatate!

Update:

Daca vreti si ceva dulce, va invit la Brindusa la un chec cu mure.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.