Hotelul Zeleni Grad (Orasul verde) reprezinta un adevarat simbol in Sokobanja, primul oras ecologic din Serbia. Este o locatie deschisa recent, cu preturi convenabile si cu produse locale in meniu.
Zeleni Grad – hotelul verde de sus pana jos
Putem spune ca hotelul este cu adevarat verde de sus pana jos.
Inca de la receptie am vazut un perete tapetat cu muschi verde, de diverse nuante.
De prisos sa mai spun ca am admirat din nou tablourile de pe holuri sau din camere.
Insa picturile din hotel palesc pe langa tabloul oferit de natura la ultimul etaj. Am urcat in Sky Bar, unde am descoperit uimiti iarba verde de pe jos si cativa arbusti.
Dupa ce am pasit pe iarba moale, am contemplat o panorama superba la apusul soarelui intre muntii care inconjoara orasul. Asa a inceput vizita la Zeleni Grad, cu Noroc si Ziveli la un pahar de spumant.
N-a fost vorba despre un spumant oarecare, ci despre unul cu perlaj fin, apreciat cu 95 de puncte la Decanter 2022.
Am imortalizat momentul cu o poza de grup alaturi de gazdele noastre.
De sus se vad terasele verzi ale hotelului.
Dar si apa care curge printre cladirile componente.
Hotelul dispune de 47 de camere, cu 120 de paturi. Am vizitat cateva camere cu chicineta.
Am coborat si in sala de conferinte.
Aici am descoperit alte lucrari de arta lichida, inainte sa ne indreptam spre zona Nataly Spa.
Nataly SPA
Am vazut mai intai bazinul cu apa termala, apoi celelalte facilitati SPA, de genul bailor si masajelor.
Chiar daca nu le-am incercat, am fost uimit sa vad atatea tipuri de masaj.
Am surprins vizita in zona SPA intr-un video.
Dupa atatea urcari si coborari prin toate cladirile hotelului, ne astepta un adevarat festin in restaurant.
Pofta buna cu produse si vinuri locale
Inainte sa gustam bunatatile preparate de gazde am aflat ca se folosesc produse locale.
In Sokobanja fiecare masa incepe cu un aperitiv rece, insotit de rachiu traditional de gutui sau vin alb. Foarte bun acest Chardonnay, mai ales cu maslinele pane.
A mers bine si cu „sushi sarbesc”, adica un „caimac de branza” invelit in prosciutto.
Am aplaudat un moment de live cooking cu Chef Dusan, care ne-a pregatit tartar biftec. Am adunat toate aceste momente in urmatorul video.
Daca va intrebati ce este pus pe tartar biftec in imaginea video de final, este chiar ghicitoarea de la mic dejunul de la Sunce Hotel. Nu este vorba de masline, raspunsul corect are treaba cu caperele 🙂
Toate bunatatile au fost acompaniate de vinuri locale, unele mai bune decat altele.
Dupa Chardonnay la aperitiv, la friptura am savurat un vin rosu obtinut dintr-un soi sarbesc, Prokupac.
Am avut atat friptura de vita, cat si de porc, cu niste cartofi senzationali.
Am avut si desert, la care am apreciat ca n-a fost prea dulce.
L-am asociat cu vin pe masura, obtinut din soiul sarbesc Crna Tamjanika.
Pana la urmatoarea vizita, va las cu imagini de la Hotelul Orasul Verde.
Hai (sa fie cu) noroc!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei