Clompi cu sfecla rosie am avut la Miercurea fara carne, daca tot n-a fost sa fie cu supa crema din minunata sfecla.
Mic dejun colorat
Pentru de dimineata am avut salata de vinete pe paine cu maia si ceapa. Plus ceva rosii multicolore si branza.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat prune coapte cu ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85% cacao.
A fost si o portie de detoxifiere cu sfecla rosie cruda, morcov, mar, lamaie si miere, despre care v-am zis saptamana trecuta.
Dupa ce-am bifat dimineata o multime de culori, am zis sa pun sfecla rosie si-n Clompi 🙂
Clompi cu sfecla rosie
Am mai facut eu Clompi cu ingrediente mai exotice, insa cu sfecla rosie nu mai incercasem 🙂 Am mai avut Clompi cu:
A trecut ceva vreme de cand am „clompit” in zilele de Miercuri, asa ca reamintesc un pic denumirea de CLOMPI.
Iata care au fost ingredientele de azi:
- oua de prepelita,
- sfecla rosie,
- praz,
- branza,
- marar,
- patrunjel.
Cand s-a perpelit suficient omleta, i-am pus deasupra branza si cateva picaturi de ketchup. A fost o branza maturata cu praz si usturoi, ca sa fac legatura cu prazul din Clompi si cu salata de langa 🙂
Asa arata minunatia la final, dar nu pentru mult timp. Adica am halit-o cu mamaliga in 2 timpi si 3 miscari 🙂
Langa Clompi cu sfecla rosie am avut si o salata de de fasole verde pastai cu usturoi.
Ciorba de rosii mai pe seara
Daca n-a fost sa fie supa crema de sfecla rosie, ma pastrat culoarea si-am mers pe o ciorba de rosii.
Ciorba o voi savura cu mamaliga perpelita, pe post de crutoane. De obicei mananc ciorbele sau supele de legume la temperatura camerei. Acum am preferat ciorba calda, ca sa fie in armonie cu vremea rece de-afara.
Pofta buna fara carne!
Update:
Cum la mine nu prea gasiti dulciuri in meniu, va poftesc la Brindusa pentru macaroane cu nuca si stafide.

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
După cum văd ai de toate, să ai poftă
Daniel Botea
Dupa cum vad eu, iar va taguii, iar imi sterse FB articolul 🙁