Am mai avut un fel de mamaliga cu fasole la Miercurea fara carne, dar atunci a fost o reinterpretare. Acum e mamaliga coapta cu ciorba de fasole.
Mic dejun colorat
Pentru de dimineata am avut oua ochiuri de prepelita, macaroane cu branza si ardei umpluti cu branza. Am mai pus si cateva masline, pentru contrast. Dar si pentru a avea cat mai multe gusturi inca de dimineata. Maslinele sunt sarate, macaroanele sunt dulci, iar ardeii un pic iuti. Lipsea ceva dulce-acrisor, asa ca am revenit la obiceiuri grecesti si la crema de otet balsamic cu portocale pe paine Wasa.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am continuat cu portocala din Grecia si cu ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.
La pranz am savurat o mancare de ciuperci, cu ceapa, usturoi si rosii. Miroase asa de bine incat am mancat-o foarte repede. Bine ca n-am uitat sa-i fac poza. Am insotit-o cu ardei in otet si paine Wasa.
Mamaliga cu fasole mai pe seara
Mai intai am perpelit mamaliga in tigaia de clatite. Apoi a fost tocmai buna cu ciorba de fasole la temperatura camerei. Ar fi mers si-un usturoi verde, dar ia-l de unde nu-i. Asa ca m-am multumit cu ceapa uscata.
Daca ati remarcat ca tot revin la fasole, verde sau uscata, este pentru beneficiile pentru sanatate.
- are capacitatea de a scadea nivelul colesterolului si al lipidelor din sange,
- fibrele din fasole ajuta la
- un tranzit intestinal regulat,
- reducerea zaharului din sange,
- sustinerea sanatatii inimii,
- reducerea hipertensiunii arteriale si bolilor digestive.
Pe de alta parte mamaliga este „balsam pentru intestine”, asa cum am invatat eu la cursul de nutritie. La calorii este cam la fel ca painea, doar ca se digera mai usor si ne satura mai repede.
Despre Brindusa stiam ca pregateste ciuperci, pentru ca am vazut-o la cules š Asa ca va poftesc la paste cu hribi si va intreb voi ce-ati mancat azi?
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Eu abia am terminat fasolea dar a fost cu carne,asa ca am ramas la hribi :))
Sa ai mare pofta la asa bunatati!
Daniel Botea
Buni si hribii!