Retete din Bihor la Miercurea fara carne

Retete din Bihor am adaptat azi la Miercurea fara carne. Mai precis 2 bunatati potrivite la ziua mea fara carne, din multele retete traditionale bihorene.

Retete din Bihor – Ou cu ceapa

In reteta originala se gasea si ficat printre ingrediente. Fiind la Miercurea fara carne, l-am inlocuit cu hribi savurosi, pe care i-am fiert un pic pana s-au rehidratat.

hribi savurosi

Pe urma, dupa ce s-au racit, i-am tocat in cubulete mici. In loc de prevazuta in reteta originala am facut o emulsie din avocado, ulei si otet. Pai nu degeaba am exersat saptamanile trecute cu avocado šŸ™‚

Asta era reteta din documentul bihorean.

Retete din Bihor, ou cu ceapa

Asa mi-a iesit mie la micul dejun, decorat cu masline de Thassos si Aperifrais, crema de branza cu smantana.

retete din Bihor - ou cu ceapa

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85% cacao cu smochine. S-ar putea sa fie ultimele smochine din pom pe anul asta, asa ca m-am bucurat de fiecare inghititura.

smochine si ciocolata neagra

La pranz am bagat o ciorba de fasole cu mamaliga coapta, completata cu castraveti picanti de la Auchan. Nu stiu daca asa se mananca ciorba si la Bihor, dar eu asa am halit-o šŸ™‚

ciorba de fasole

A doua reteta din Bihor este mai de post, in sensul ca n-avea carne printre ingrediente ci doar cartofi cu galuste.

Hiribe zdrobite cu galuste

Am modificat reteta si aici, in sensul ca nu m-am apucat sa fac galuste. Pur si simplu in cartofii zdrobiti am presarat pesmet panko.

Nici ceapa n-am calit-o, ci am dat-o prin razatoare. Apoi am incorporat-o in cartofii zdrobiti si inmultiti cu panko.

Initial m-am gandit sa fac un fel de chiftele pe care sa le perpelesc in tigaia de teflon, fara ulei. Dar n-ar fi semanat cu reteta originala, pe care o vedeti mai jos.

hiribe cu galuste adaptate la Miercurea fara carne

Asa ca pur si simplu am pus compozitia in tigaia incinsa si am amestecat in genul „ou incaierat”.

cartofi cu galuste, reinterpretare la Miercurea fara carne

Pofta buna fara carne!

Update:

Eu am avut doar crema de branza, dar va poftesc la Brindusa pentru o rulada cu branza sarata.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.