Nu e pacaleala, e „scumpeala”! Remedii?

Datorita actualizarii cursului valutar, pretul medicamentelor poate creste cu pana la 6,25% incepand cu 1 aprilie. Nu e pacaleala ­čÖü

nu e pacaleala

Tot de la 1 aprilie intra in vigoare noul contract cadru al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, care prevede compensarea unui singur medicament din fiecare clasa terapeutica. Ce inseamna asta?

Nu e pacaleala, se scumpesc medicamentele si se raresc compensatele

Ca daca pacientii vor dori alte pastile, care sunt mai mai scumpe (si eventual mai eficiente) decat pastila standard din lista compensata, atunci vor suporta diferenta de pret.

Si asta nu e tot. Inca nu a fost stabilita noua lista de medicamente compensate.

Drept bonus, tot de la 1 aprilie, daca ai o urgenta si te duci la medicul de familie fara programare, atunci vei fi taxat pentru consultatie, fiecare medic de familie stabilindu-si singur tariful.
Ma gandesc insa ca:

  • la Forever a inghetat cursul euro la 4 Ron inca din vara anului trecut
  • pentru cei inscrisi exista permanent o reducere de 15%
  • aceasta reducere poate ajunge la 30%, daca si faci activitate in Forever
  • dupa ce ai atins reducerea de 30%, aceasta este permanenta si mai esti si rasplatit cu un bonus de fidelitate (in bani) de 5%, 8%, 13% sau 18% in functie de nivelul la care ai ajuns.
  • produsele de la Forever nu sunt medicamente (deci nu au efecte secundare) ci suplimente naturale
  • prezentarile si informatiile de la salile Forever sunt gratuite.

In acest caz e mai bine, mai ieftin si mai sanatos sa aleg preventia. Mai bine imbogatesc alimentatia cu suplimente naturale decat sa ma trezesc bolnav. Si sa alerg dupa medicamente de sinteza, care, desi compensate, s-au terminat deja sau sunt compensate doar pe hartie.

Medicii spun mereu ca este mai scump sa tratezi o boala decat sa o previi. Asa ca singurul risc ar fi sa nu te imbolnavesti. Si deci sa nu poti sa verifici aceasta afirmatie ­čÖé Asta sa fie pacaleala!

Spor prevenitor!

One Response

  1. Interesant

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.