De 2 bani: presedinti

Presedinti de 2 bani. Nu cred ca este cazul sa mai reamintesc ca nu dau 2 bani pe actualii presedinti ai Romaniei. Nici pe cel suspendat si nici pe cel interimar.

de 2 bani

De 2 bani

De ce? Foarte simplu, pentru ca functia de presedinte al Romaniei „accepta” personaje care isi permit sa faca afirmatii fara acoperire sau promisiuni pe care nu le respecta. Si nu de acum, ci dintotdeauna.

La Basescu s-au strans multe, incepand de la revederea anuala cu poporul in Piata Universitatii. Apoi trecand prin criza care ne va ocoli si terminand cu declaratia ca abandoneaza mandatul daca participarea la referendum va fi sub 50%. Evident ca abandonarea era conditionata, iar participarea peste 50% n-a fost dorita de Basescu din moment ce PDL-ul a indemnat la boicot.

Pe de alta parte, desi Crin Antonescu este presedinte interimar al Romaniei cu mandat numarat in zile, la declaratii/promisiuni fara acoperire are aceeasi boala.

Nu mai insist pe scuzele sau nuantele pe care le gasesc cei doi acum pentru a-si prelungi cu inca putin jalnica prestatie politica. Pun insa in oglinda aceste promisiuni cu promisiunile unui adevarat om de stat.

In 1992, cand MS Regele Mihai a revenit in Romania dupa 45 de ani de exil, mai mult de 1 milion de persoane au iesit in Bucuresti sa-l salute. 1 milion de romani neconvocati, nestransi pe lista ca la mitingurile electorale. Desi romanii scandau din tot sufletul „Majestate nu pleca, Romania-i tara ta!” MS Regele Mihai a plecat la aeroport pentru ca … asa promisese autoritatilor de atunci.

Si un Rege isi tine promisiunile, chiar daca in urmatorii 5 ani regimul Iliescu nu i-a mai permis sa revina in tara. Si asta se intampla dupa 45 de ani de exil.

N-ar fi bine pentru Romania sa fie condusa de o astfel de persoana, care sa inspire incredere românilor si Europei?

Zic si eu. Voi ce ziceti?

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.