Bine ati revenit la Miercurea fara carne din Saptamana Mare! Ca sunt eu mare fan branza stiti deja iar ca nu-mi lipseste ceapa probabil ca ati observat. Azi am impacat si ceapa si branza intr-un sufleu de branza cu ceapa.
Va spun si reteta, dar sa vedem mai intai meniul zilei.
Pentru de dimineata am avut paine integrala prajita, peste care am pus salata de vinete si icre de hering.
Completate de ardei rosu si gras, alaturi de masline de Thassos.
La pranz am savurat o ciorba de legume cu mamaliga.
Iar seara ma asteapta minunatia, sufleu de branza cu ceapa.
Sufleu de branza cu ceapa
Mi-a venit ideea de la o reteta gasita pe Food Republic, Baked onions in Brie custard recipe.
Si cum am mai avut o experienta frumoasa cu nuferi de ceapa, am zis sa bag iar ceapa rosie la cuptor 🙂
N-aveam Brie la indemana dar de la degustari stiu ca branza Brie este cremoasa si are gust de ciuperci. Asa ca am ras branza normala pe razatoare, am facut-o cremoasa cu smantana si am adaugat si oua de tara. Iar gustul de ciuperci l-am extras chiar din… ciuperci.
Am pus pe fundul vasului un rand de ciuperci, apoi am pus compozitia de branza, smantana si oua. Amestecate in prealabil, bineinteles 🙂
Pentru ca imi place mult ceapa, al doilea rand a fost din fire de ceapa verde. Am presarat peste ceapa sare si condimente grecesti apoi am pus inca un strat de compozitie (branza, smantana, oua).
La final am „plantat” 5 cepe rosii nedecojite iar pe marginea vasului am indesat cateva bucati de cascaval afumat. Am bagat la cuptorul deja preincalzit si cam asta a rezultat 🙂
Ciupercile nu se zaresc dar se vad cateva fire de ceapa iesite sa respire si bineinteles, ceapa rosie 🙂
Am sa fac si o sectiune la sectiunea transversala la masa de seara.
Pana atunci va spun doar…
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei