Am aflat despre Ziua Portilor Deschise la Crama Rotenberg, inainte de pandemie, la o degustare la Craiova. Acum s-a nimerit fix la sarbatorirea a 28 de ani de casatorie, asa ca i-am sarbatorit in vie 🙂
Ziua Portilor Deschise la Crama Rotenberg
Ne spusese Alina Bahnar despre portile deschise la Crama Rotenberg. De fapt sunt 2 editii, una de primavara si alta de toamna. Insa Ziua Portilor Deschise de toamna se lasa cu:
- cules de Merlot,
- mancat de struguri in vie,
- must din strugurii culesi,
- vizita in crama,
- vin alaturi de bunatati in curtea cramei,
- reducere la vinurile rosii,
- muzica si voie buna.
Dar sa le luam pe rand.
La cules de Merlot
Cine a venit cu bicicletele din dotare, a mers la cules calare 🙂
Noi am fost cu un autocar pus la dispozitie de crama, iar altii au venit cu masinile proprii dupa autocar.
La vie am fost repartizati pe randurile Cramei Rotenberg, cu laditele corespunzatoare.
Mai intai am facut controlul de calitate, ca sa fiu sigur ca strugurii sunt copti.
Apoi am inceput sa umplem ladita pusa la dispozitie.
Am reusit sa umplem 2 ladite pana cand s-a dat adunarea.
Am facut si o poza cu ciresele de toamna.
Daca nu stiti cum sunt ciresele de toamna, sunt dulci ca strugurii din vita care s-a catarat pe cires 🙂
Voie buna, vin bun, mancare si veselie la crama
La revenirea la crama, am primit fiecare pahare si o sticla de vin desfacuta, sa fie de incalzire.
De incalzire pana s-au facut bunatatile de pe gratar.
Intre timp, strugurii culesi de noi s-au transformat in must. Hai noroc!
Nu stiu daca este o inima sau semn de belsug, dar asa arata un must have de toamna 🙂
Cum sa mearga mai bine micii si carnatii de pe gratar, daca nu cu un Rapsod popular intr-un cadru traditional?
Dupa ce ne-am ospatat, am vizitat si Crama Rotenberg.
Am iesit la timp din crama, ca sa ne veselim cu muzica de pahar alaturi de un lautar 🙂
Au fost mai multe melodii pe care le-am prins la sfarsit de album foto, dar urmatoarea a fost mai speciala 🙂
Va spuneam ca Ziua Portilor Deschise la Crama Rotenberg inseamna si reducere de 50% la vinurile rosii. Asa ca nu puteam sa pleca fara un bax de vinuri Rotenberg, impartit frateste intre Primus si Clasic.
Primus pentru ca a fost vinul preferat la prima degustare si de atunci l-am tot cumparat. Clasic pentru ca erau vinuri din 2015.
Mi-a spus anii Dan Cornel Savulescu, responsabil cu degustarea de la crama. Nu-l mai vazusem de la un Food Bloggers inainte de pandemie, cand avea o barba mare de Mos Craciun veritabil.
M-am simtit excelent la eveniment, felicitari Mihail Rotenberg si echipa cramei!
Pana la portile deschise urmatoare, hai noroc si la mai mare!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei