Cand gura bate curu’ si Legea 70/215

Ca premierul Mihai Tudose este primul care nu foloseste cardul am aflat pe 29 August. Ca exista o lege care nu permite ca un salariu de 15000 lei (ca al premierului) sa fie primit in numerar am aflat de curand: Legea 70/215.

Mihai Tudose si Legea 70/2015

Sursa foto

Legea 70/215 pentru intarirea disciplinei financiare

Legea respectiva a fost votata la vremea ei chiar de deputatul Mihai Tudose si a fost publicata pe 2 aprilie 2015. Nu pe 1 Aprilie.

Legea 70/215 se refera la masuri pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar in Romania.

Acum nu stiu daca premierul se agata de vreo exceptie sau daca doar l-a luat gura pe dinainte. Dar ce sa inteleaga omul de rand?

Ca Hagi Tudose este atat de zgarcit incat la un ditamai salariul se teme de card pe motiv de comisioane? Sau ca vrea sa slabeasca disciplina financiar si da tonul chiar de la Guvern?

Pai daca e ocolita disciplina financiara chiar de premier, e clar ca nu e buna legea. Hai sa propunem o lege noua, care sa se numeasca Legea Hagi Tudose.

Daca iti este teama de carduri, bea tuica. Tuica inhiba teama.

Spunea cineva ca in politica prostia nu este un handicap. Dar chiar asa, sa auzim zilnic baliverne din capul Guvernului, nu-i normal.

Nici accizele scoase n-au micsorat pretul benzinei si nici nu se schimba nimic la Pilonul II de pensii. Premierul spune multe si nici gura nu-i pute.

Si macar de-ar fi singurul  din executiv care bate campii. Cred ca nu mai dureaza mult si perlele de la Guvern le vor concura pe cele de la BAC. Chiar asa, ce note or fi avut la BAC emitentii perlelor de azi din Guvern?

Dar ce pretentii sa ai de la altii cand Mihai Tudose, presedinte din 2004 al Comisiei pentru politică economica, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor emite astfel de perle economice.

Spor revenitor!

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.