Romania a invins Rusia la Cluj si… cam atat

Inaintea dublei Romania – Rusia ma gandeam ca ar fi bine sa ramanem pe locul 1 dupa ciocnirea cu rusoaicele. Insa dupa infrangerea clara de la Togliatti, o victorie in Romania parea tot mai grea. Dar si mai necesara. Greu, cu emotii, Romania a invins Rusia la diferenta de un gol.

bucurie de final dupa ce Romania a invins Rusia

Golul este cu atat mai mare cu cat Romania isi pastreaza primul loc in grupa de calificare.

Un gol mare si la TVR

Un gol a fost si spatiul de emisie dedicat victoriei tricolorelor, interviurilor la cald, bucuriei suporterilor veniti din toata tara…

Ma opresc aici cu fanteziile TV pentru ca Romania a invins Rusia si… cam atat. N-a mai urmat nimic la TVR…

Si chiar daca „handbalul sport national” da „cea mai iubita echipa a Romaniei”, asa se intampla de multa vreme.

S-a intamplat si-n 2016, cand Romania a invins Norvegia, care era (daca nu ma insel) campioana europeana, mondiala si olimpica en titre. Atunci meciul a fost pe Digi Sport si chiar daca au 4 canale de sport, nu s-a gasit spatiu imediat dupa meci. Desi difuzau partide in reluare…

Sa ne miram daca in an centenar, pe televiziunea nationala, echipa nationala a Romaniei a jucat si… gata?

Sa zicem ca pe TVR 1 incepea Telejurnalul si victoria cu Rusia nu era un breaking news. Pe TVR 2 era film cu Dimitrie Cantemir si nu se face sa dai buzna la film.

Dar pe TVR HD, dupa meciul cu Rusia a continut sportul cu… volei feminin din campionatul Italiei? Pe bune? Nici macar in direct 🙁

Si-atunci de ce nu s-a gasit spatiul necesar? Intrebarea ramane din 2016, indiferent de canale TV, asa ca mai bine sa trecem la lucruri mai frumoase.

Romania a invins Rusia si ramane pe primul loc

Foarte greu meciul cu rusoaicele insa mult mai frumos decat partida tur de la Togliatti.

Atunci tricolorele noastre au fost conduse permanent. La Cluj, impulsionate de public, hanbalistele noastre au fost mai hotarate si au condus cea mai mare parte a timpului.

Romania a invins Rusia la Cluj

Denisa Dedu a fost fenomenala in poarta in ambele reprize si a fost decisiva pentru victoria Romaniei.

In prima parte fetele noastre au condus permanent si primele 30 de minute s-au incheiat la scorul 15 – 12.

Din pacate repriza a doua a inceput nefericit si rusoaicele au revenit pe tabela, ba chiar ne-au depasit cu 2-3 goluri.

Denisa Dedu a continuat insa sa ne tina pe linia de plutire pana cand s-a dezmeticit Eliza Buceschi. Au fost 20 de minute magice pentru Eliza, care a marcat, a pasat si chiar a recuperat in aparare.

Ultimele 2 minute au fost dramatice, Romania desprinzandu-se la 2 goluri diferenta. Rusoaicele au marcat, tricolorele au ratat si in ultimele 20 de secunde Rusia era in atac, amenintand cu egalarea. Din fericire Eliza a recuperat mingea si a consfintit victoria Romaniei la diferenta de 1 gol, 26 : 25.

Inainte de a sublinia marcatoarele golurilor romanesti, felicitari intregii echipe si conducerii tehnice!

Au inscris pentru Romania: Buceschi 6, Dragut 4, Chiper 4, Neagu 4, Pintea 3, Bacaoanu 2, Udristioiu 1, Pristavita 1 si Florica 1.

Bine ca am invins, insa nu e deloc bine ca extrema stanga a avut de suferit in lipsa Valentinei Ardean-Elisei. Noroc ca pe dreapta Chiper si Udristioiu au avut spor mai mare, ca altfel era jale mare.

Dupa aceasta victorie Romania acumuleaza 6 puncte din 4 meciuri si este pe primul loc, departajata la golaveraj de Austria.

Grupa 4

Sursa foto

Urmeaza deplasarea in Austria (unde atentie, Rusia a pierdut) si apoi meciul de acasa cu Portugalia.

Spor(t) in continuare!

2 Comments

  1. ion
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.