Bine ati venit la ultima zi de Miercurea fara carne din Mai. Mai rar cu carnea si mai des cu legumele. Asta-i spiritul acestei zile. Asa ca am bagat mult marar. Dar nu numai 🙂
Pentru de dimineata am avut un mic dejun cu multe cruditati. Painea cu maia a fost insa coapta in tigaia de clatite, ca sa mearga bine cu icre. De hering. Si cu humus.
Langa ele am pus castraveti, rosii, masline si branza de capra. O specialitate frantuzeasca, Duc De Coeur, pasta de branza proaspata de capra, a la Francaise.
Marar si patrunjel am pus mai mult de decor, dar ma pastrez pentru seara. Oricum, au mers la fix dupa alergarea de dimineata.
Pana la pranz am mai halit o banana si ciocolata neagra cu cafea in intervalul dulce 09:00 – 11:00. Nu sunt eu mare amator de cafea, cred ca n-am baut mai mult de 4-5 cafele anul asta. Insa imi place inghetata cu cafea si incepand de azi si ciocolata 🙂
Iaurt si ciorba de cartofi la pranz
La maica-mea am mancat ciorba de cartofi. Si pentru ca era un pic cam calda pentru gustul meu, am racorit-o cu iaurt. Mi se pare ca se potriveste foarte bine iaurtul la ciorbele de verdeturi sau de legume.
In schimb mi se pare ca la felurile cu carne, ardei copti sau sarmale, nu prea are ce cauta prin zona. Ma rog, gusturi si gusturi.
Marar la putere si la cina
Si seara am iaurt in program. De data asta langa o mancare „mararita” si mamaliga coapta. Tot in tigaia de clatite 🙂
Pai da, cam asta e perioada anului cand este mararul la putere. As fi poftit si la o placinta cu branza, ceapa verde si marar. Dar cum am terminat ceapa verde, ma gandesc la ceva mai simplu.
In loc de desert
Mi-am amintit o intamplare de la gratar, cand erau copiii mai mici.
Pe langa carne am pus pe gratar si mamaliga rece si branza. Normal ca s-au „gratarit” mai repede. Pe urma am pus branza intre 2 felii de mamaliga si le-am dat copiilor, carora le era deja foame. Au terminat repede si au inceput sa se smiorcaie ca mai vor placinta cu branza 🙂
Asa ca in loc sa poftesc la placinta cu branza de mai sus, am facut in stilul meu 🙂
Branza de capra amestecata cu marar, care se odihneste perfect pe mamaliga coapta.
Singurul neajuns al acestor bunatati este ca nu merge o bere dupa 🙂 Dar o inghetata cu rom, da. Si cu capsuni, si cu ciocolata. Marar n-am mai avut dar i-am pus menta 🙂
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
sa aveti pofta,doar bunatati si bunatati!