Vinurile Gramma si branzeturile Delaco la Oxygen Bistro in Craiova

Am descoperit vinurile Gramma la Iasi, cu ocazia aniversarii #winelover 2018. Apoi ne-am reintalnit #prinHD, unde vinurile Gramma au asociat bunatatile pregatite de Chef Raul.Atunci Valeria ne-a prezentat in cateva cuvinte vinurile de la Iasi.

Vinurile Gramma la Craiova

Acum a venit momentul sa le degustam pe indelete la Oxygen Bistro, in cadrul evenimentului Branzeturi cum se cuVin #30.

Branzeturi cum se cuVin #30

Pe langa blogoltenii obisnuiti la astfel de degustari si asocieri culinare, am avut si oaspeti din Bucuresti.

Rahela

Ra Hela a prins gustul degustarilor de cand am facut o demonstratie olteneasca la SuperBlog. S-au aliniat planetele si a ajuns la degustare si Olteanca in deplasare, la o editie rotunda a evenimentului (#30).

vinurile Gramma si branzeturile Delaco

Dar iata care au fost perechile branza-vin de la Oxygen Bistro.

  • Brie si Aligoté
  • Brie – Ile de France + Aligoté Gramma
  • Camembert si Feteasca Alba
  • Camembert – Ile de France + Feteasca Alba Gramma
  • Maasdam si Cuvee Visan Alb
  • Maasdam Delaco D’Exceptie + Cuvee Visan Alb
  • Havarti si Cuvee Visan Rosé
  • Havarti Castello + Cuvee Visan Rosé

Daca ati remarcat etichetele, sa stiti ca sunt opera lui Horatiu Malaele, dupa ce a gustat vinurile Gramma.

Dintre toate vinurile Gramma, un pic despre Aligoté

Bune toate, mi-a luat ceva timp pana cand sa ma hotarasc. Pe de o parte, Aligoté gasesti la prea putine crame. Pe de alta parte, combinatia Havarti cu Cuvee Visan Rosé fost de exceptie. N-a fost doar dilema mea, prima si ultima combinatie fiind cele mai votate de participanti.

Fiind in sesiune pana saptamana trecuta, atunci cand am auzit de Aligoté la cursul de Terroir, am devenit interesat. L-am cautat prin magazine, nu prea e de gasit dar pana la urma l-am degustat. De la alta crama, insa am auzit ca Aligoté-ul Gramma este cel mai bun de la noi. A mers bine cu Brie, Aligote fiind fresh, cu aciditate mare iar branza cremoasa si grasa.

Combinatia preferata la Branzeturi cum se cuVin

Pana la urma m-am hotarat la Rose (Feteasca Neagra + Merlot) pentru ca s-a combinat si mai de exceptie cu Havarti Castello.

Am mai avut Havarti la degustare, insa de data aceasta a fost vorba despre o varianta maturata 12 luni. Nu s-a format o structura cristalizata chiar asa cum este la Grana Padano, insa maturarea a imbogatit branza cu nuante de unt si caramel. Cuvee Visan Rosé a venit cu partea de prospetime si racoare, tocmai buna pentru o zi inabusitoare.

Rose-ul fresh, cu o culoare delicata, a mers mana in mana cu textura cremoasa a branzei de inspiratie daneza. Rezultatul? Cea mai votata combinatie a serii.

Hai la vot!

Numele cuvee-ului vine de la localitatea Visan, acolo unde sunt plantatiile de vita de vie ale Cramei Gramma. Si pentru ca vinurile Gramma sunt vinurile conversatiei, am avut ocazia sa obtinem informatii detaliate de la Valeria Voicu.

Am mai aflat cum a luat nastere numele cramei, care sunt vinurile cele mai vandute si care sunt planurile familiei Olteanu.

Pai da, proprietarii cramei au nume oltenesc 🙂 Iar la degustarea de la Craiova, pe langa vinurile Gramma a fost si Rahela, cu origini moldovenesti.

Vinul conversatiei la Craiova

Vinul conversatiei a a imprietenit blogolteni cu moldoveni si ne-am facut moldolteni 🙂

vinurile Gramma prezentate de Valeria

Ghiciti cumva care sunt oltenii, care sunt moldovenii, bucurestenii, polonezii sau italienii?

vinurile Gramma si poza de grup

Dar pana la poza de grup, am prezentat mai intai cele 4 perechi vinuri-branzeturi.

prezentare perechi castigatoare: vinurile Gramma si branzeturile Delaco

Apoi fiecare participant a votat perechea preferata. Cei mai norocosi au fost extrasi din boluri si au plecat acasa cu vinul si branza.

tragere la sorti pentru vinurile Gramma si branzeturile Delaco

Bloggerii mai au o sansa de castig, dupa ce scriu articolele pe bloguri si sunt premiati cu vinurile Gramma si branzeturile Delaco.

Dar pana atunci, hai noroc si sanatate!

Hai noroc cu vinurile Gramma

Si conversatii interesante 🙂

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.