Provocari de primavara pentru bloggeri pozitivi

Parca mai ieri scriam la dandana de primavara. Intre timp a venit 1 Martie si a inceput SuperBlog, cu noi provocari de primavara pentru bloggeri.

provocari de primavara la Spring SuperBlog 2020

Azi superbloggerii sunt provocati sa povesteasca o experienta negativa, rescrisa intr-un mod pozitiv.

Nu esti inca superblogger, dar iti place provocarea? Ai inca timp sa te inscrii in competitia SuperBlog si sa participi la toate probele.

Poveste de primavara

Povestea e adevarata si s-a intamplat chiar in timpul Spring SuperBlog 2015, editie pentru fete, „fatala” pentru mine 🙂

Nicky Predescu, blogger neobosit in cautare de noi destinatii si experiente, m-a invitat la o degustare cu vinuri de Oprisor. M-a incantat si ideea dar si faptul ca Nicky era un blogger de travel care fusese in Thailanda si prin Asia. Iar eu trebuia sa scriu la SB pentru provocarea de la Vacante Speciale cu destinatii asiatice.

In fine, am fost la degustare, care s-a prelungit mai mult decat era prevazut. Iar dupa ce am degustat 7 sau 8 vinuri, am scris la foc automat articolul pentru Spring SuperBlog.

Nu eram foarte interesat de note, insa mi-a placut foarte mult proba si am scris in stilul meu. Adevarata provocare a fost sa scriu articolul cap-coada in 90 de minute, terminand fix cu 10 minute inainte de deadline.

La degustare am primit si un sfat pretios de reveneala. Dupa o serie de vinuri rosii puternice se bea 1/3 pahar de vin alb sau 1/2 pahar de bere, pentru „echilibrare hidrolitica”. Am gustat vin alb dupa ultimele 3 rosii si a functionat, in sensul ca am luat 90 de puncte la proba respectiva, pe care am urcat-o in platforma fara s-o mai corectez.

Dupa cateva zile am scris articolul despre participarea la prima degustare dupa ce am aflat nota de 90 la provocare. Un punct pentru fiecare minut de realizare a articolului. Daca ma straduiam inca 10 minute poate luam 100, dar ratam deadline-ul.

Acum poate va intrebati care este experienta negativa 🙂

Experiente negative si provocari de primavara

As putea sa spun ca negativ a fost faptul ca la Spring SuperBlog 2015 am fost asa de relaxat, incat l-am castigat. Adica nu mai pot sa concurez in competitie.

Insa alta este lectia despre care vreau sa va vorbesc. Pentru mine experienta primei degustari a fost memorabila. In sensul ca am sorbit fiecare cuvant spus de reprezentantul cramei si fiecare gura de vin.

Insa publicul participant la degustare era „pestrit”, iar dupa primele vinuri a inceput galagia. Nicky, Dumnezeu sa-l odihneasca, chemase la eveniment prieteni care apreciau mult mai mult bautura decat degustarea.

Asa ca au inceput discutiile la mese si intre mese, comenzile de la bucatarie si harmalaia generala. Ne-am retras intr-un colt cu reprezentantul cramei, care ne-a povestit cu chiu cu vai si despre restul vinurilor si ne-a raspuns la intrebari.

Dintr-o sala intreaga mai eram 4-5 persoane interesate de povestea vinurilor si a cramei. Asta a fost experienta negativa.

Experiente pozitive

Cred ca reprezentantul cramei n-a fost foarte fericit cu manifestarile publicului galagios, insa macar noi am incercat sa-i indulcim experienta negativa.

Ba mai mult, printre cei interesati de degustare era si Alin Sintimbrean, care mi-a vorbit despre pairing. Si despre faptul ca un eveniment cu asociere de vinuri si branzeturi ar fi mult mai interesant.

In fine, dupa experienta primei degustari si dupa experienta castigarii Spring SuperBlog, m-am intalnit cu Alin sa vorbim despre un proiect bazat pe pairing intre branzeturi si vin.

Am pus pe hartie toate datele si cum eram deja cel mai mare fan branza, castigator al greutatii mele in branzeturi, in August am prezentat proiectul Branzeturi cum se cuVin sponsorului Delaco.

Apoi, in Octombrie 2015 au debutat la Craiova degustarile Branzeturi cum se cuVin, ajunse recent la editia #35.

provocari de primavara si continuari de toamna

Ne-am invatat lectia si am inlocuit publicul pestrit si galagios de la prima experienta cu bloggeri si iubitori ai vinurilor. Adica un public selectat, interesat de informatie si de experienta degustarii.

Iar in urma evenimentelor raman in online articolele bloggerilor participanti la degustare si experiente memorabile.

Concluzii si provocari de primavara

Am adus evenimentul Branzeturi cum se cuVin la Gala SuperBlog 2016.

Daca se aliniaza planetele, vom face o degustare si la o editie de primavara.

Insa nu m-am oprit aici. Pasiunea inceputa cu Branzeturi cum se cuVin a fost pusa pe baze academice. Anul acesta finalizez un Master de Expertizare Viti Vinicola cu o lucrare de disertatie despre asocierea vinurilor cu branzeturile.

Intre timp am absolvit si cursul de Degustator Autorizat de Branzeturi organizat de Federatia Nationala a Degustatorilor Autorizati (FNDA) cu lectori italieni.

V-am povestit cum am rescris o experienta negativa, pe care am transformat-o intr-o pasiune frumoasa si durabila.

prezentare perechi castigatoare si provocari de primavara

Daca aveti astfel de experiente de dezvoltare personala, nu ezitati sa le povestiti la Spring SuperBlog 2019.

Nu de alta, dar sunt super-premii pe masura, gen zbor cu moto-deltaplanul pentru 2 persoane, cu filmarea experientei. Daca functionezi pe baza de premii, ai de castigat mult mai multe la Spring SuperBlog 2020.

Iar daca inca n-ai astfel de lectii transformate in experiente pozitive, apeleaza la furnizorul tau de experiente.

experimenteaza provocari de primavara

Ce zici, te bagi?

Spor castigator!

Update:

Nu particip cu acest articol la Spring SuperBlog 2020, insa va provoc pe voi sa participati si sa experimentati atmosfera SB 🙂

Nici castigatoarea SuperBlog 2019 nu mai concureaza. Dana Codori va ureaza sa aveti timp sa deveniti puternici.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.