Branzica de Aur la Talin, la etapa de Cupa Mondiala din Estonia

Ana Maria Popescu Branza a castigat in weekend etapa de Cupa Mondiala de la Talin. Ana Maria de Romania a fost mai tare in semifinale decat reprezentantele gigantilor China si Rusia. Iar la final, Branzica de Aur s-a clasat cu o treapta mai sus decat toti.

Branzica de aur la Talin

Branzica de Aur la Talin

Sambata dimineata am vazut o notificare de la Federatia Romana de Scrima referitoare la faptul ca „Ana merge mai departe”.

Era vorba despre calificarea pe tabloul de 16 al etapei de Cupa Mondiala de la Talin. Nu prea ma pricep eu la scrima si nici nu este un sport foarte spectaculos. Dar era vorba despre Ana Maria, cetatean de onoare al Craiovei si campioana olimpica la Rio.

poza cu Branzica de Aur la Olimpiada

Asa ca am stat sa urmaresc ce se intampla pe pista albastra 🙂

Branzica noastra a trecut cu bine de coreeanca Song Sera (15 – 7), conducand ostilitatile de la un capat la altul.

victorie cu Song Sera

A trecut la fel de repede si de italianca Nicole Foietta (15 – 5). Bine Ana! Calificare in semifinale si acum au inceput emotiile pentru medalii.

Lupta pentru medalii la Talin

Ana Maria Branza a intalnit-o in semifinale pe chinezoaica Sun Yiwen, o sportiva foarte valoroasa, detinatoarea bronzului olimpic de la Rio. Duelul a fost foarte echilibrat, a condus Ana Maria, a fost egalata si tot asa pana spre final. In releul 3 scorul a devenit 12 : 12, la 1 minut si 20 de secunde pana la final.

Sun Yiwen vs Ana Maria Branza Popescu

Si atunci chinezoaica a avut 2 atacuri castigatoare distantandu-se la 14 : 12 🙁

Probabil ca toata lumea se gandea ca este buna si o medalie de bronz. Mai putin Ana Maria Popescu Branza, care a intr-un minut a intors scorul si punctat de 3 ori consecutiv. 14 : 15 cu 21 de secunde inainte de expirarea timpului si Ana Maria Branza era in finala de la Talin.

Ana Maria Branza Popescu in finala la Talin

Semifinala stangacelor a fost castigata de Ana Maria noastra, care acum astepta sa-si vada oponenta din finala. Ori inca o chinezoaica, ori o rusoaica.

Cealalta semifinala, a dreptacelor, a fost dominata fara probleme de rusoaica Violetta Kolobova. Asa ca finala s-a disputat intre reprezentantele Romaniei si Rusiei.

Finala la Talin si Branzica de Aur

In finala rusoaica a inceput bine, parand mai proaspata si mai inspirata. Ana Maria a reusit sa conduca la diferenta minima pana la 3 : 2.

Finala de la Talin

Apoi rusoaica a preluat conducerea si parea ca se indreapta spre victorie. N-a fost de acord Ana Maria, care a echilibrat disputa la 9 : 9.

Branzica de aur la Talin

Sursa foto

Duelul a fost pe muchie de cutit spada pana spre final. Insa Ana Maria a reusit un nou final de senzatie si a incheiat cu 15 : 13 cu 6 secunde inainte de expirarea releului 3.

15 : 13 in finala si avem Branzica de aur

Ana are aur! Victorie pentru Ana Maria Branza Popescu, cu A de la Aur in etapa de Cupa Mondiala din Estonia.

Ana are aur!

Drumul spre Olimpiada

Punctele obtinute in etapele de Cupa Mondiala conteaza pentru calificarea la Olimpiada din Tokio. Mai este drum lunga pana in Japonia, insa Ana Maria Branza Popescu s-a pozitionat bine in aceasta cursa.

clasament FIE

Ana Maria Branza este pe locul 3, intr-un clasament dominat de spadasinele asiatice, aflate pe 6 dintre primele 10 pozitii.

Spor Ana Maria! Ne-ai facut inca o data sa fim mandri ca reprezinti Romania!

A propos de Romania, in proba de echipe sportivele noastre n-au avut un parcurs la fel de stralucitor. Echipa Romaniei de spada feminin s-a clasat Duminica pe locul 11 la Talin.

Spor(t)!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.