Tinutul Vinului si degustare cu Domeniile Vinju Mare

Masterul de Expertizare Viti-Vinicola de la Horticultura mi-a dat posibilitatea sa ajung la workshop sau in vizita la crame oltenesti. Ieri a fost bonus 2 in 1, workshop si degustare. Am aflat despre proiectul Tinutul Vinului si apoi am trecut la degustare cu vinurile de la Domeniile Vinju Mare.

Tinutul Vinului in judetul Valcea

Domnul profesor Constantin Baduca a facut introducerea apoi am aflat detalii de la managerul proiectului Tinutul Vinului.

Tinutul Vinului si Domeniile Vinju Mare

Marian Trocaru ne-a prezentat un proiect in care i-a angrenat pe locuitorii din

  • Balcesti,
  • Amarasti,
  • Cretesti,
  • Diculesti,
  • Fauresti,
  • Ghioroiu,
  • Lalosu,
  • Lacusteni,
  • Maciuca,
  • Madulari,
  • Mitrofani,
  • Orlesti,
  • Prundeni,
  • Stefanesti,
  • Sutesti,
  • Valea Mare,
  • Voicesti.

Marian Trocaru despre Tinutul Vinului

In aceste localitati din mediul rural valcean au fost realizate cu succes mai multe proiecte pentru dezvoltarea durabila a zonei.

Nu doar vinurile sunt vedetele zonei, ci si alte produse alimentare handmade.

homemade din Tinutul Vinului

Am aflat si despre evenimentul Vin la alergat, pe care abia astept sa-l simt in talpi 🙂

Tinutul Vinului

Istorie si vin la Vinju Mare

Stefan Anghelina, manager la Domeniile Vinju Mare si colegul meu de master la EVV, ne-a prezentat istoria si vinurile zonei.

Stefan Anghelina Domeniile Vinju Mare

De la „O rea viță” si pana la medaliile recente primite de Domeniile Vinju Mare, am aflat in cateva minute toate informatiile de baza despre zona.

O parte dintre vinurile de la Domeniile Vinju Mare le cunoasteam de la o prima degustare.

Acum am aflat despre vinurile noi, despre gamele de retail si HORECA si despre tendintele din lumea vinului. Si pentru ca deja vinurile de Vinju Mare se stiau cu branzeturile Delaco, am adus 2 reprezentante pentru degustare.

Domeniile Vinju Mare si Delaco

Cum se degusta vinurile

Domnul profesor Constantin Baduca ne-a indrumat in intelegerea si degustarea vinului.

Constantin Baduca

Laboratorul de oenologie a fost neincapator pentru studentii de la Horticultura, masteranzi, profesori si invitati.

laboratorul de oenologie

Daca le-a placut experienta, se vede in imagini 🙂

hai noroc!

Printre invitati au fost si jurnalistii de la Tele U Craiova.

Tele U Craiova

Din materialul lor puteti sa aflati cu ce ocazie s-a organizat acest eveniment.

Spuneam despre produsele din Tinutul Vinului asa ca ne-am bucurat de o paine de malai.

paine de malai din Tinutul Vinului

Daca n-ati mai gustat asa ceva, uite cum arata.

malai si branza

Si a mers bine cu branza, pe langa minunatele vinuri degustate. Am degustat Riesling Italian, Tamaioasa Romaneasca, Rose, Merlot (2013) si Feteasca Neagra (2016).

Daca nu stiati vinurile, le descoperiti pe indelete in imaginile de la degustare.

hai noroc!

Spor degustator!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.