Masterul de Expertizare Viti-Vinicola de la Horticultura mi-a dat posibilitatea sa ajung la workshop sau in vizita la crame oltenesti. Ieri a fost bonus 2 in 1, workshop si degustare. Am aflat despre proiectul Tinutul Vinului si apoi am trecut la degustare cu vinurile de la Domeniile Vinju Mare.
Tinutul Vinului in judetul Valcea
Domnul profesor Constantin Baduca a facut introducerea apoi am aflat detalii de la managerul proiectului Tinutul Vinului.
Marian Trocaru ne-a prezentat un proiect in care i-a angrenat pe locuitorii din
- Balcesti,
- Amarasti,
- Cretesti,
- Diculesti,
- Fauresti,
- Ghioroiu,
- Lalosu,
- Lacusteni,
- Maciuca,
- Madulari,
- Mitrofani,
- Orlesti,
- Prundeni,
- Stefanesti,
- Sutesti,
- Valea Mare,
- Voicesti.
In aceste localitati din mediul rural valcean au fost realizate cu succes mai multe proiecte pentru dezvoltarea durabila a zonei.
Nu doar vinurile sunt vedetele zonei, ci si alte produse alimentare handmade.
Am aflat si despre evenimentul Vin la alergat, pe care abia astept sa-l simt in talpi 🙂
Istorie si vin la Vinju Mare
Stefan Anghelina, manager la Domeniile Vinju Mare si colegul meu de master la EVV, ne-a prezentat istoria si vinurile zonei.
De la „O rea viță” si pana la medaliile recente primite de Domeniile Vinju Mare, am aflat in cateva minute toate informatiile de baza despre zona.
O parte dintre vinurile de la Domeniile Vinju Mare le cunoasteam de la o prima degustare.
Acum am aflat despre vinurile noi, despre gamele de retail si HORECA si despre tendintele din lumea vinului. Si pentru ca deja vinurile de Vinju Mare se stiau cu branzeturile Delaco, am adus 2 reprezentante pentru degustare.
Cum se degusta vinurile
Domnul profesor Constantin Baduca ne-a indrumat in intelegerea si degustarea vinului.
Laboratorul de oenologie a fost neincapator pentru studentii de la Horticultura, masteranzi, profesori si invitati.
Daca le-a placut experienta, se vede in imagini 🙂
Printre invitati au fost si jurnalistii de la Tele U Craiova.
Din materialul lor puteti sa aflati cu ce ocazie s-a organizat acest eveniment.
Spuneam despre produsele din Tinutul Vinului asa ca ne-am bucurat de o paine de malai.
Daca n-ati mai gustat asa ceva, uite cum arata.
Si a mers bine cu branza, pe langa minunatele vinuri degustate. Am degustat Riesling Italian, Tamaioasa Romaneasca, Rose, Merlot (2013) si Feteasca Neagra (2016).
Daca nu stiati vinurile, le descoperiti pe indelete in imaginile de la degustare.
Spor degustator!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei