Nu e prima data cand am branza pentru gratar la Miercurea fara carne. Doar ca data trecuta am perpelit-o de dimineata, acum o pun de mamaliga mai pe seara. Ati ghicit, langa branza pe gratar mai coc si niste mamaliga.
Pentru de dimineata am avut paine cu maia si cu ceapa, perpelita in tigaia de clatite. Si completata de la stanga la dreapta cu icre de hering, humus si zacusca. Daca nu stiati, humusul te ajuta sa slabesti.
Am desavarsit acest trio formidabil cu o placinta cu branza, facuta in casa. Deh, #fanbranza, nu putea sa-mi lipseasca.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat mandarine si ciocolata neagra.
La pranz m-am bucurat de o ciorba de rosii cu fidea (paste sau ce sunt astea).
Branza pentru gratar mai pe seara
Daca am inceput ziua cu branza, asa sa se incheie.
Deocamdata va arat ingredientele.
Branza Haloumi este originara din Cipru. A fost apoi apreciata in Grecia si-n Turcia si incet-incet s-a raspandit in toata lumea.
Apoi va spun ca branzeturile le perpelesc pe tigaia-gratar, ca sa ramana urmele specifice.
Iar mamaliga o „grataresc” in tigaia de clatite. Nu stiu cati mai mananca mamaliga asa cum se mananca la noi, insa am vazut si la Roma „grilled polenta”.
Tot ce pot sa va spun este ca aceasta combinatie este devastatoare. Cand erau copiii mici am facut si branza si mamaliga pe gratar si pe urma nu mai scapam de ei, ca ma vor „placinta” 🙂
Placinta am avut de dimineata, seara trebuie doar sa ma decid ce vin pun deoparte. Stiu ca am mai asociat branza la gratar cu vin rosé. Dar parca m-ar atrage si-un Cabernet Sauvignon.
Sau, de ce nu, le incerc pe amandoua si va spun care mi-a placut mai mult 🙂
Pana la urma am ramas pe Cabernet Sauvignon, insa obosit de greutatea alegerii, am uitat sa fac poza.
Pofta buna fara carne!
Update:
Pentru ca la mine in meniu nu prea sunt dulciuri, va invit la Camelia sa savurati o tarta cu ciocolata alba si rodie.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Camelia
Branza pentru gratar de la Delaco ne place si noua mult. O mananc cu paine tot coapta pe gratar su rosii si usturoi. Yumii cat de bine arata la tine!
Daniel Botea
Am vazut pe ambalaje ca se recomanda cu legume, dar imi place atat de mult cu mamaliga coapta incat n-am incercat cu altceva 🙂