Pi muzica de leapsa, in mod original

Am primit o leapsa muzicala de la castigatoarea SuperBlog. Asa ca va invit in weekend pi muzica de leapsa.

Am zis „pi muzica” pentru ca Dana Codori este moldoveanca. Si pentru ca mi-a adresat leapsa chiar in ziua in care a prins glas Veorica.

Pai da, daca nu stiati, tante Veo a declarat ieri nu stiu ce prostie, dupa o lunga perioada de tacere. Cum ar spune englezul, a pierdut sansa sa para inteligenta.

Asa mi-a venit ideea sa abordez muzical subiectul π. Daca Veorica ar fi stiut melodia, ar fi stiut si aria cercului. Asta daca n-ar fi fost patrioata si ar fi avut habar de engleza.

Pi muzica de leapsa

Melodia se bazeaza pe constanta matematica π, fiecarei note fiindu-i atribuita o cifra.

pi muzica de leapsa

Rezultatul mi-a placut, asa ca va invit sa ascultati ce-a iesit.

De ce o astfel de muzica? Pentru ca asa cere leapsa. O piesă muzicală care să nu facă parte din ceea ce numim în mod comun muzică sau ascultăm de obicei la radio sau prin alte părti. Adică, să nu se încadreze:

 • nici la muzică usoară românească,
 • nici la muzică usoară străină,
 • nici la muzică populară românească,
 • nici la muzică populară străină,
 • nici la muzică clasică,
 • nici la jazz,
 • nici la rock,
 • nici la house,
 • nici la pop,
 • nici manea să nu fie 🙂

O muzică non-standard, pe care sa o recomand si altora.

Si leapsa pleaca mai departe spre…

Stati asa, ca si aici sunt reguli stricte. Trebuie sa dau leapsa mai departe la exact 3 bloggeri. Pe care va trebui să-i mentionez explicit, prin nume sau pseudonim.

Deci fără „această leapsă poate fi preluată de X, Y, Z si de toti cei care mai doresc”. Indiferent cât de multi ar fi cei care mai doresc sau cei care vă citesc. Chit ca s-ar supăra unii că i-ati ales sau că nu i-ati ales, trebuie sa specificati în mod clar 3 bloggeri. Pai si aici ma incadrez, daca rotunjesc 3,14 🙂

Pentru ca Dana a incheiat articolul cu versuri, parafrazez si eu o iubire alb-albastra:

Bate soarele-n fereastra,
Vine leapsa din Craiova,
Provocare muzicala
Spre Ardeal si spre Moldova 🙂

Adelina este o moldoveanca din Iasi, care acum traieste in Cluj. Ca sa nu-i mai bata vecinii in teava cand asculta muzica, o provoc sa gaseasca ceva mai deosebit. Si sa sparga gheata pe blog in 2020.

Denisa este o superbloggerita moldoveanca si cred se pricepe la muzica. Nu de alta, dar la SuperBlog a luat atitudine si a cantat la karaoke-party 🙂 Chiar daca blogul ei zice ca are atitudine slaba. Din ce vad eu, cam slaba activitatea in 2020. Uite motiv de inceput de an 🙂

Eni este superbloggerita din Cluj, asa ca vorba cantecului si versului, s-a dus leapsa din Craiova spre Ardeal si spre Moldova. In mod egal, ca sa nu se supere nimeni. Nu m-ar mira ca Eni sa abordeze leapsa in gama Dodo, in ritm de  πzza, seulement pour les connaisseurs 🙂

Spor muzical!

4 Comments

 1. Codori Dana
  • Daniel Botea
  • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.