Branza gratarita la Miercurea fara carne. Din nou :)

Mi-a placut de fiecare data branza la „gratar. Asa ca va invit din nou la Miercurea fara carne, dar cu branza gratarita.

Pentru de dimineata am avut paine cu maia si cu ceapa, prajita in tigaia de clatite.

Ca sa nu se supere, am alintat-o cu crema de branza si crema (pasta) de masline. M-a inspirat Oana Cuzino cu ale sale gustari cu grasimi sanatoase, printre care si pasta de masline.

Va prezint si ingredientele de la micul dejun.

crema de branza si de masline

Asa arata minunatiile pentru de dimineata. Am mai decorat cu piper mozaic si cu verdeata.

crema de branza si de masline

Deja se raceste vremea, asa ca m-am adaptat cu grasimi sanatoase. Tot anti-raceala, am facut si-un ceai fierbinte la serviciu.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am combinat banana coapta cu ciocolata neagra.

ciocolata neagra si banana coapta

Supa crema de radacinoase

La pranz am savurat o supa-crema de radacinoase si de cartofi dulci. Bine, ca si cartofii tot la radacina sunt 🙂

Mi s-a parut ca dulceata cartofilor pune si mai bine in evidenta aromele radacinoaselor: patrunjel, pastarnac, telina si morcov. Ca sa nu mai zic de culoarea superba.

Am completat cu saratele cu chimen in loc de crutoane. Si cu branza maturata de capra, desavarsita cu trufe.

supa crema de radacinoase si cartofi dulci

Pentru contrast am pus si cateva picaturi lapte batut. Si-un punct de ulei de masline 🙂 Ca sa avem iar grasimi bune.

Seara se incheie tot cu branza, dar intr-un mare fel.

Branza gratarita pentru cina

V-am mai facut pofta cu branza pentru gratar si aici, si aici.

Iar daca in exemplele de mai sus branza era perpelita doar in tigaie, aici am pregatit-o chiar la gratar. Alaturi de adevaratul rege al gratarului, dar atunci nu era Miercuri 🙂

branza gratarita pentru puterea blogmeetului

Azi am avut urmatoarele ingrediente.

branza gratarita

Care dupa operatiunea de „perpelire” in tigaia grill au aratat cam asa.

branza gratarita si Roze

Si mai bine au aratat cu un vin roze alaturi, ca sa-mi amintesc senzatiile de la gratarul de vara trecuta.

Pentru ca mi-a facut cineva observatie ca azi n-am mamaliga in meniu, am adaugat un pic la cina.

Iar legumele au aparut deoarece am vrut sa verific asocierile de pe ambalajele de branza pentru gratar. Asa este, merge foarte bine branza pe gratar cu legume crude. Ma gandesc ca daca aveam si legume pe gratar, ar fi mers si mai bine.

Pana atunci bag seama ca azi am fost adevarat fan branza la toate mesele 🙂

Pofta buna fara carne!

Update:

Nici eu n-am mai mancat, dar daca va fac pofta niste chiftele de urzici, gasiti la Brindusa.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.