Branzeturi noi la Miercurea fara carne

Daca tot sunt fan branza, atunci sa fie branzeturi noi la Miercurea fara carne.

Branzeturi noi, unele mai bune ca altele

Nu cred sa fie multe zile de Miercuri in care sa nu am branzeturi in meniu. Insa la Miercurea fara carne de azi am facut mai multe combinatii si am incercat cateva sortimente noi.

Pentru de dimineata am avut platou de branzeturi cu oua de prepelita si ceapa verde.

branzeturi noi la Miercurea fara carne

Daca n-ati ghicit branzoasele din platou, iata-le:

  • Aperifrais,
  • Le Camembert de Caractere,
  • St. Erlin,
  • Castello White with Truffle.

Si in ardeii iuti tot o crema de branza a fost, dar insist pe noutati.

Aperfrais si Castello ati vazut de curand la degustarile Branzeturi cum se cuVin. Doar ca acolo era vorba despre o branza daneza Havarti la Castello. Acum este vorba tot despre o branza din Danemarca, obtinuta din lapte si smanatana, cu mucegai alb si interior cremos.

branzeturi noi

In plan indepartat in platoul cu branza este Castello White, cu o crusta alba si un miez cremos.

In plan apropiat este Camembert. Pe cat este de fin si suav un Camembert, pe atat de aromat si cu o personalitate aparte este varianta Caractere. Daca-l lasi sa se acomodeze la temperatura camerei, cu atat mai puternice vor fi aromele.

Branza mai galben-portocalie este St. Erlin.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat portocala rosie cu ciocolata cu rom.

portocala rosie si ciocolata cu rom

Supa crema la pranz

La pranz am o supa crema de morcovi si radacinoase. Ca sa mearga un vin special, in loc de crutoane am pus Mozzarella Sticks si piper roz. Am adaugat si-un ardei iute indopat cu crema de branza.

supa crema de morcovi cu sarut rose

Vinul este un omagiu adus lui Constantin Brancusi, un Sarut rose de la Domeniul Coroanei Segarcea. Pai da, credeati ca in Saptamana Brancusi doar institutiile culturale il aniverseaza pe sculptorul oltean-universal?

Seara ma pregatesc de o mancare de pastai de fasole. Cred ca merge de minune atat cu ardeii umpluti cu branza, cat si cu Mozzarella Sticks. Si bineinteles cu un Sarut rose ­čÖé

mancare de pastai

Hai noroc si pofta buna fara carne!

Update:

Daca n-ati gasit paine la mine in meniu, va poftesc la Brindusa pentru o paine facuta in casa.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.