Migdale pe paine la Miercurea fara carne

Pe langa „tartinabilele” de saptamana trecuta, creme de branza si de masline, azi am adaugat migdale pe paine.

Migdale pe paine la Miercurea fara carne

Ghiciti care sunt migdalele tartinabile din cele 2 variante deschise la culoare.

migdale pe paine

Ca sa fie ghicitoarea vizuala mai grea, atat crema de branza cat si cea de migdale sunt cu verdeturi. Alte indicii nu va ajuta 🙂 La gust sunt cremoase, dar nesarate precum branza. Iar pe painea cu maia si ceapa sunt tocmai bune.

Langa ele am mai avut ridiche neagra si masline de Thassos, ca sa echilibram gusturile. Olfactiv nu-mi dau cu parerea inca, pentru ca m-am trezit cu nasul infundat.

Pana acum consumam migdale crude sau prajite (ce bine merg bine cu bere). Am gustat si lapte de migdale. Am mai pus aroma de migdale prin momeala de pescuit, si-mi venea s-o mananc eu, asa de bine mirosea 🙂 Dar mai mult de-atat nu experimentasem cu migdalele. Asa incat atunci cand am vazut crema de migdale am zis ca trebuie s-o incerc.

Nu neaparat pe paine, dar e important sa mancam zilnic migdale. Oana Cuzino ne arata cum migdalele consumate zilnic pot imbunatati colesterolul bun.

Sunt rezultatele unui studiu si cum migdalele sunt si bune la gust, de ce sa nu beneficiem de calitatile lor?

Am lasat migdalele „pentru de dimineata” iar in intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat mar cu ciocolata neagra.

mar rosu si ciocolata neagra

Nu inainte de un ceai verde, asa de incalzire. Nu c-ar fi foarte frig afara, dar orsicat, Bate vantul suficient de tare dimineata incat sa ajung un pic infrigurat la birou.

Pra(n)z oltenesc

La pranz am avut reteta olteneasca-greceasca 🙂 Adica praz din piata cu masline din Thassos. Ce-a iesit vedeti aici.

praz cu masline

Mergea si o mamaliga langa, insa am uitat-o acasa 🙂

Seara ma gandesc sa bag o zeama de varza cu praz si boia dulce, pe post de salata.

praz cu zeama de varza

Iar fel principal sa fie crochete de dovlecel si de branza. Si cartofi wedges.

crochete de branza si dovlecei

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca vreti ceva dulce, Brindusa va invita la tort inimioara. Pentru 14 Februarie, pentru Dragobete sau pentru aleasa inimii cu orice ocazie 🙂

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.