Dorm pentru voi si lupt impotriva COVID-19 cu DreamLab

Daca titlul vi se pare ciudat, am sa va spun ca dorm pentru voi dar si pentru mine. Va invit mai intai sa cititi cu atentie, iar apoi sa dormiti cu folos si voi.

Despre pandemia care ne afecteaza pe toti am mai scris. Stiti deja meniul de imunizare sau felul in care folosesc bonusul de timp cat #stauacasa.

Paradoxal, cel mai eficient mod in care putem sa contribuim la stoparea raspandirii Coronavirus este sa #stamacasa. Pare simplu, nu-i asa?

Exista insa metode chiar mai simple. Despre timpul in plus ziceam ca avem ocazia sa dormim mai mult, nemaiavand ora fixa de trezire si economisind timpul de deplasare spre serviciu. Vestea buna este ca putem ajuta la stoparea pandemiei chiar in timpul somnului. Cum? Va spun in randurile urmatoare.

Dorm pentru voi si pentru mine. Ajut cu DreamLab si Vodafone

Anul trecut in Octombrie va spuneam despre aplicatia DreamLab si implicarea Fundatiei Vodafone in lupta impotriva cancerului.

Ideea este de a folosi puterea de procesare a telefoanelor inteligente in timpul noptii, cand punem telefonul la incarcat. Cercetarea medicala are nevoie de o putere mare de calcul, pe care o putem ajuta cu telefoanele inteligente personale. Calculele complexe se fac si cu ajutorul telefoanelor noastre care ruleaza DreamLab cat timp se incarca. Apoi se trimit rezultatele catre Institutul de Cercetare cu ajutorul tehnologiei Cloud.

Ca sa vedeti care este nivelul de calcul in astfel de cercetari, am sa va dau un exemplu.

Daca ar functiona zilnic 24 de ore din 24, unui computer personal i-ar trebui 300 de ani pentru a analiza toate informatiile necesare unui studiu de cercetare.

Aceeasi analiza a informatiilor s-ar obtine in 3 luni utilizand 100 000 de telefoane inteligente. In conditiile in care telefoanele ar functiona 6 ore pe noapte cu aplicatia DreamLab.

Uriasa diferenta de la 300 de ani la 3 luni!

Vestea buna este ca implicarea noastra in cercetare nu ne costa nimic. Trebuie doar sa incarcam telefonul in timp ce mentinem conexiunea la internet. Daca folosim Wi-Fi e ok pentru toate retelele mobile. Daca folosim datele mobile, Vodafone nu le calculeaza la consumul clientilor sai. Poti seta prin aplicatie inclusiv cantitatea de date care va fi folosita de DreamLab.

Anul trecut cand mi-am instalat DreamLab erau 107 992 de persoane care se alaturasera proiectului de cercetare.

Si cu ajutorul nostru cercetatorii au facut deja 4 descoperiri stiintifice la nivel mondial in domeniul oncologic.

Cum am ajutat eu in timpul somnului?

Spuneam ca dorm pentru voi (si pentru mine), dar ajut in acelasi timp. Uitandu-ma cum a fost utilizat timpul de incarcare prin aplicatia DreamLab,  in luna Aprilie am contribuit la 2 cercetari.

Garvan Institute a folosit telefonul meu 11 ore si 19 minute pentru a face 1594 calcule in cadrul proiectului Demystify. Proiectul este finalizat in proportie de 51,44%.

Dorm pentru voi si ajut cu DreamLab

Al doilea proiect ajutat este Drugs Faza 3. Imperial College London a folosit telefonul meu 32 de minute pentru a face 4 calcule. Proiectul este finalizat in proportie de 68,57%.

Dorm pentru voi si ajut la cercetare

DreamLab Corona-AI

Vestea buna este ca Imperial College London se implica incepand de azi in proiectul Corona-AI Faza 1. Alaturi de DreamLab si Vodafone, utilizatorii pot ajuta la gasirea unor solutii pentru stoparea pandemiei de COVID19.

DreamLab Corona-AI

Proiectul Corona-AI foloseste Inteligenta Artificiala si puterea de procesare a telefoanelor inteligente puse la incarcat. Se accelereaza astfel descoperirea de noi componente antivirale in medicamentele deja existente. Sau identificarea unor molecule antivirale din alimente, care sa fie folosite in lupta impotriva Covid19.

Dorm pentru voi si ajut cu DreamLab si Vodafone

Aplicatia DreamLab furnizeaza practic o retea de telefoane care alimentează un supercomputer virtual. Un astfel de supercomputer este capabil să proceseze miliarde de calcule si sa scurteze drastic timpul necesar cercetarii.

Cercetătorii estimeaza ca proiectul ar putea scurta timpul de cercetarea pentru medicamente eficiente si tratamente adaptate impotriva Coronavirus.

Proiectul Corona-AI tinteste 2 directii:

  • Identificarea de medicamente existente si molecule din alimente cu proprietati anti-virale,
  • Optimizarea combinatiilor dintre aceste medicamente si molecule alimentare cu proprietati antivirale pentru o crestere a rezistentei impotriva infectiilor cu coronavirus.

In acest moment, aplicatia este disponibila in România, Australia, Italia, Noua Zeelanda, Spania si Marea Britanie. DreamLab va fi disponibil începand din 27 Aprilie 2020 si in Portugalia, Ghana, Africa de Sud, Lesoto, Germania. Iar din 1 1 iunie 2020 in Irlanda, Grecia, Turcia si Albania.

DreamLab si Vodafone impotriva COVID-19

DreamLab by Vodafone este prezent in Romania din 26 Septembrie 2019 iar aplicatia poate fi descarcata astfel:

Descarca si tu aplicatia DreamLab si hai sa invingem impreuna COVID-19! Poti ajuta chiar in timpul somnului.

Descarca DreamLab si ajuta impotriva Covid19

Spor invingator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.