La Miercurea fara carne de azi am pus accentul pe branza si rosii. Am doua motive principale.
Am gasit niste rosii Cherry cu gust si cu miros de rosii 🙂 E inca departe sezonul lor, dar incep sa se apropie de adevar.
Ca sunt fan branza ma stiti deja, asa ca branzeturile nu sunt o noutate in meniul de azi. Noutatea este ca degust cateva branzeturi cinstite de la Zada, pe care le-am primit de ziua mea.
Branza si rosii la micul dejun
„Pentru de dimineata” am pregatit 3 „schije” de paine Wasa, ca felii nu poti sa le spui 🙂 Le-am dat cu unt, ca sa se lipeasca urmatoarele ingrediente si am inceput sa pun. Urda si branza proaspata, rosii si marar.
Pentru cascaval cu schinduf si cascaval cu piper am pastrat un loc special, langa firul de ceapa verde. Am mai ornat cu saratele si gata-i micul dejun.
Daca n-ati auzit despre schinduf, am selectat pentru voi cateva vorbe de duh 🙂 Oana Cuzino ne spune ca schinduful este un antioxidant puternic. Fanul grecesc, cum mai este numit, contine multe vitamine:
- colina, biotina,
- vitamina A,
- grupul de vitamine B,
- vitamina D,
- fier,
- fibre solubile si insolubile.
Prin zona noastra se mai foloseste la pregatirea verzei murate. Despre alte intrebuintari nu stiu, asa ca am fost curios sa-l descopar in cascaval cu schinduf.
Am cam avut toate gusturile la micul dejun, mai putin pe cel dulce. Insa m-am rasfatat cu „ciocoporto” in intervalul dulce 00:90 – 11:00.
La pranz am savurat o mancare de fasole pastai. Am innobilat-o cu mamaliga coapta si am presarat un pic de ierburi de Provence.
Ca sa am si cruditati la pranz, am facut o salata „fel de fel”. Adica valeriana, ceapa verde, ridichi rosii, marar, ulei de masline, masline de Thassos si otet balsamic. Uite-o aici, sa va lase gura apa 🙂
Reinterpretare de rosii cu branza
Inchei ziua cu rosii si branza reinterpretate. Adica o ciorba de rosii. Pe „schija” de paine Wasa am pus cascaval cu schinduf dat pe razatoare si… busuioc.
Ca sa fie cu noroc, am continuat cu branzeturi cinstite. De la stanga la dreapta, de sus in jos, cascaval cu schinduf, urda, cascaval cu piper si branza proaspata de vaci.
Le-am cinstit cu vinurile din imagine.
Care-cum s-au potrivit, va spun cu alta ocazie. Pana atunci…
Pofta buna fara carne!
Update:
Daca ati poftit la omleta la mine in meniu si n-ati gasit, va poftesc la Brindusa la o omleta cu spanac.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Sa ai pofta,la asa meniu ma bag si eu.
Daniel Botea
Hai noroc atunci, ca asa s-a terminat 🙂 Cu noroc 🙂