Dor de Grecia la Miercurea fara carne

Voua nu vi s-a facut dor de Grecia? La mine s-a declansat deja cand au inceput sa apara in cautari articolele de pe blog cu subiecte grecesti. Asa ca m-au cotropit poftele grecesti si la Miercurea fara carne.

Dor de Grecia la mic dejun

Pentru de dimineata am inceput in forta cu pasta de masline. Dar si cu o dulceata de masline verzi si portocale. Nu credeti ca exista asa ceva? Aveti oarecum dreptate, gustul este incredibil.

Am pus pe paine Wasa minunatiile pe baza de masline cumparate de la Eliada.

dor de grecia si gusturi grecesti la Miercurea fara carne

Iar cand am ajuns la dulceata de masline cu portocale, mi-am amintit de gustul napolitanelor din copilarie. Eu nu prea mananc dulciuri, iar napolitane cred ca n-am mai mancat de vreo 10-20 de ani 🙂

Nu cred ca in vremea copilariei aveam dulceata de masline sau de portocale prin napolitane. Dar felia crocanta si gustul dulce mi-au amintit de senzatia data de napolitane. Dupa cum vedeti, am completat feliile cu rosii peste masline si cu o frunza de busuioc peste dulceata.

dor de Grecia si de masline

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat resveratrol boabe (afine) cu ciocolata neagra.

resveratrol boabe (de afine) si ciocolata neagra

Pranz a la grec

N-am avut ciorba a la grec, pentru ca Miercurea nu mananc deloc carne. Insa am facut o salata de rosii a la grec 🙂

Adica scaldata in ulei de masline si decorata cu masline de Thassos. Salata am pus-o pe un pat de valeriana, iar peste rosii am pus branza si condimente grecesti.

salata a la grec

Nu-i asa si si voua vi s-a facut dor de o vacanta in Grecia?

Discutam ieri despre faptul ca multi dintre cei care au fost in Grecia, nu mai vor pe litoralul romanesc. Printre motive si mancarea greceasca, in care cred ca ne pun ceva, ca sa ne dea dependenta 🙂

Revenind la Miercurea fara carne, seara ma pregatesc pentru o supa crema. In loc de crutoane am pus rosii uscate 🙂

supa crema de legume si rosii uscate

Apoi ca sa mearga si-un rose rece, branza gratarita si imbogatita cu pasta de masline grecesti. Ca sa avem si ingrediente romanesti, am pus si dulceata de ardei iute. Ia sa vedem, ghiciti care-cum sunt ingredientele?

branza gratarita cu dor de Grecia

Daca n-ati ghicit, de la stanga la dreapta sunt asa:

  • pasta de masline Kalamata,
  • pasta de masline verzi,
  • pesto de legume si napi,
  • dulceata de ceapa rosie cu ardei iute,
  • dulceata de ardei iute.

Mergea si o ceapa, dar mai pe seara ma intalnesc cu un prieten la un pahar de „vorba”. Asa ca am folosit varianta nemirositoare sub forma de dulceata de ceapa rosie cu ardei iute.

ingrediente romanesti

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca va era dor de ceva mai neaos, romanesc, Brindusa va invita la sarmalute cu hribi si malai. Iar daca nu v-a ajuns branza de la mine, Camelia va face pofta cu placinte poale’n brau cu urda.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.