Copaci in Craiova. Noi, chiar in zona centrala

Daca n-ati observat, va spun acum. Au aparut peste noapte mai multi copaci in Craiova, chiar in zona centrala. Sambata trecuta i-am observat, in fata Judecatoriei. Vineri nu cred ca erau acolo.

copaci in Craiova, la Judecatorie

Rapiditatea operatiei a fost facilitata de dalele din trotuar. Spuneam mai demult ca decat sa betonam peste tot, mai bine folosim dale. Sau pavele, cum vreti sa le spunem. Acum, toate avantajele teoretice pe care le insiram atunci, se vad practic in fata Judecatoriei.

Copaci in Craiova

Care-i treaba cu copacii

V-au ingrozit recentele catastrofe naturale? Vi se pare normal sa avem canicula la inceput de Iunie si toamna in Iulie? Dar sa fie atatea inundatii si coduri rosii in toata tara?

Daca nu vedeti nicio legatura intre defrisarile masive din Romania si inundatiile catastrofale, poate intelegeti de aici.

Sa ne uitam si peste hotare? Spuneam de curand ca in Thassos am vazut mai multi pompieri decat politisti. Degeaba, daca natura este dezlantuita.

Si atunci singura solutie este sa reparam ce am stricat si sa restabilim echilibrul naturii.

E bine sa se mai planteze copaci in Craiova

Prin 2016, alaturii de colegii din blogosfera craioveana am plantat copaci in curtea unei scoli.

copaceii blogosferici

In 2017, am participat alaturi de 2 colegi din blogosfera la plantarea organizata de Auchan.

5000 de salcami la Mobilizatron Auchan

Acum, observ ca si autoritatile au observat ca e nevoie de mai multi copaci in Craiova.

Tin minte ca prin 2007 am facut o cerere la Primarie in legatura cu spatiile verzi din Craiova. Cererea a pornit de la numarul de metri patrati de verdeata pe cap de locuitor, recomandati de Uniunea Europeana. Raspunsul din 2007 a fost de 21,25 metri patrati de verdeata pe cap de craiovean. Dar atunci nu se retrocedase inca Parcul Cornitoiu. Si nici nu se construise in alte foste spatii verzi.

In 2014, Craiova vazuta din spatiu dezvaluia din satelit pierderile de spatiu verde incepand din 2005.

Craiova vazuta din spatiu

Nu mai stiu care este situatia exacta cu spatiile verzi dar sigur s-au imputinat. Iar masinile s-au inmultit. Astfel incat ma bucura sa vad initiative care aduc noi copaci in Craiova.

Spor plantator!

Save

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.