Bucurie in concerte de muzica clasica

Am mai savurat pe blog momente deosebite legate de muzica clasica. Ei bine, exact acum mi se pare cel mai potrivit context pentru astfel de bucurii. Dupa o perioada trista in care salile de spectacol au fost inchise, am vazut multa bucurie in concerte de muzica clasica.

Daca inainte aceste momente erau mai ales intr-un studio, acum descoperim cu bucurie astfel de fragmente in timpul concertelor.

violoncel x 4

Am sesizat acest lucru mai intai la Mezzo TV, unde nu se sfiesc sa reia spectacole mai vechi cu momente inedite si pline de haz. In exemplul de mai jos nu sunt fragmentele de la Mezzo TV, insa am zis sa intelegeti contextul.

Bucurie in concerte la Filarmonica Oltenia

Daca la Mezzo TV sau in topul video de mai sus sunt adunate momente mai vechi, exista momente relaxante si-n concertele actuale. Atat membrii orchestrei cat si spectatorii poarta masca. Insa asta nu-i impiedica sa se bucure de momentele inedite alaturi de spectatorii din sala.

bucurie in concerte

Am descoperit astfel de fragmente de bucurie si in concertele Filarmonicii Oltenia Craiova.

Primul moment a fost la final de concert de Anul Nou. Bis-ul pregatit de dirijorul Dumitru Carciumaru a cuprins o schimbare de rol foarte gustata de public si un final de sarbatoare.

In alta ocazie, concertul s-a incheiat cu 2 anecdote corale. Aici partea relaxanta a fost construita cu piesele din repertoriu, prin comic de limbaj si de interpretare.

Daca n-ati prins toate versurile din interpretarea corala, le aveti in partitura.

In asteptarea urmatoarelor momente inedite la Filarmonica Oltenia, va las cu alte momente de bucurie din lumea intreaga.

Clasic si plin de haz

Pentru cei care folosesc Windows, probabil ca sunt sunete cunoscute ­čÖé

Am zis sa nu-i neglijam nici pe concurentii de la Apple.

Am lasat la final un concert plin de momente hazlii de la inceput pana la sfarsit. Nu degeaba ii zice Funny concert ­čÖé

Evident ca astfel de momente nu pot fi intalnite in orice spectacol. Cred ca si-ar pierde si farmecul daca ar fi prea dese.

Insa o abordare relaxata a muzicii clasice este apreciata de public. O dovada in acest sens sunt concertele lui Andr├ę Rieu, care au devenit un adevarat fenomen. Iar perioada de pandemie pe care o traversam cere si zambete si momente de relaxare.

Spor imbucurator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.