Clompi cu bambus la Miercurea fara carne

Asa cum v-am promis de la prima experienta cu muguri de bambus, azi avem Clompi cu bambus la Miercurea fara carne. Va invit asadar la un meniu de primavara-iarna, in conformitate cu vremea si cu vremurile.

Pentru de dimineata am avut placinta de casa, de doua feluri. Placinta cu branza, ca na, fan branza sunt, apoi placinta cu mere.

placinta de casa, cu branza si mere

Apoi, surpriza diminetii, coliva cu lapte. Pai da, nu ziceam in ton cu vremurile?

coliva cu lapte

Coliva cu lapte era una dintre bucuriile copilariei. Bucurie dulce, pe langa mamaliga cu lapte, care era mai degraba sarata 🙂

In intervalul dulce am bagat o portocala, mandarina, minola, citrica alaturi de ciocolata neagra. Pai da, daca a revenit iarna am revenit si eu la vitamina C(itrica).

citrice si ciocolata neagra

Acum nu stiu daca este portocala turtita sau mandarina mai mare, dar imi place zeama din dotare 🙂

zeama de vitamina C

Ca tot e iarna si frig afara, m-am incalzit cu un ceai cu merisoare. Asa, in loc de ciocolata calda pentru vreme rece.

ceai si merisoare

Clompi cu bambus la pra(n)z

Am facut omleta cu praz, ceapa si usturoi verde, pe langa partea exotica legata de bambus.

Clompi cu bambus, ceapa si usturoi verde

Bineinteles si cu branza, ca na, fan branza si la pra(n)z. Daca vedeti in imagine mai multe texturi, cele albe sunt de la cascavalul care se topeste. Iar cele translucide sunt bucatile de bambus.

clompi cu bambus transparent si cascaval alb

Prazul l-am pus la final, ca sa fie mai crocant, alaturi de cascavalul care se topeste.

praz peste Clompi cu bambus

Iar dupa ce-am topit si cascavalul deasupra am pus ketchup picant. „Si iar din nou” am mai tocat cateva rondele de praz. Nu de alta, dar sa avem si cruditati la omleta cu bambus si beneficii sanatoase.

Fata de data trecuta, cand am copt mugurii de bambus direct in tigaie, acum i-am bucatarit in omleta. A iesit o omleta crocanta si cu o aroma deosebita. Ceea ce va doresc si voua 🙂

Clompi cu bambus la Miercurea fara carne

Seara de toamna-primavara-iarna

Seara ma pregatesc pentru o mancare de gogonele, asa de trecere de la primavara la vara. Daca ma invrednicesc poate pun peste gogonele niste muguri de bambus.

Sau poate niste branza rasa si sos de rosii. Plus niste nuca de casa. Ca sa mearga si mai bine cu vin. Pana la urma a fost doar cascaval ras si piper roz.

mancare de gogonele

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca vreti si alte combinatii gustoase fara carne, va incit la Brindusa pentru un orez cu legume.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.