Continua experienta asiatica la Miercurea fara carne. Dupa muguri de bambus, azi am incercat radacini de lotus, atat la micul dejun cat si la pranz.
Mic dejun cu bunatati si cruditati
„Pentru de dimineata” am avut mai multe bunatati de toate felurile si din toate gusturile 🙂 Ca sa fie ceva sarat-dulce-iute in meniu, am savurat macaroane cu branza si dulceata de ardei iute.
Macaroanele sunt facute cu branza si oua de tara, de unde si culoarea specifica.
Pentru gust dulce-acrisor, am incercat radacini de lotus crude, nepreparate in niciun fel. Adica le-am luat ca atare din borcan si le-am presarat cu piper verde.
Desi in imaginea de mai sus poate semana cu niste pastai de fasole, in realitate radacinile de lotus arata asa 🙂
Pentru un gust de iute fin, peste piureul de vinete intins pe paine Wasa am presarat piper verde. Iar pentru gustul amar am adaugat cateva masline de Thassos.
Ca sa fie si cruditati verzi in meniu, am decorat cu marar si patrunjel verde.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am continuat cu portocala si ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.
Am bagat si-un ceai Irish Cream, asa de incalzire.
Cum azi e Sf. Patrick, nu stiu daca reusesc sa beau o bere Guinness in cinstea lui pana seara. Dar macar ceaiul l-am bifat dis de dimineata 🙂
Radacini de lotus pe post de cartofi prajiti
Radacinile de lotus au mai multe beneficii pentru sanatate, datorate continutului bogat in
- fibre alimentare,
- vitamina C,
- potasiu,
- tiamina,
- riboflavina,
- vitamina B6,
- fosfor,
- cupru,
- mangan.
In schimb radacina lotusului are un continut scazut de grasimi saturate.
Acestea fiind datele, mai inainte am pus radacinile de lotus pe o hartie, ca sa lase apa. Dar le-am si scuturat, pentru a elimina apa din interior.
Apoi am facut un fel de cartofi prajiti, folosind radacinile de lotus.
Ca sa fie globalizarea totala, am folosit ulei de masline 🙂 Eu nu prea mananc prajeli, dar am vrut sa testez french fries in stil asiatic 🙂
Am facut insa si o varianta fara ulei, in sensul ca am perpelit rondelele si radacinile despicate in tigaia cu teflon.
Insa radacinile despicate le-am umplut inainte cu crema de branza si condimente.
In total au iesit 3 tipuri de „lotusi bucatariti”:
- radacina intreaga,
- radacina despicata,
- rondele de lotus.
Am completat cu un ou ochi. Cartofii prajiti merg in general cu cascaval ras si cu usturoi, asa ca am pastrat traditia si pentru modelul asiatic. Ca sa pastrez regula cu verdeturile, am avut usturoi verde, iar pentru branza din rondele, ceapa verde.
Lotusul are o consistenta asemanatoare cu telina din muraturi, in sensul ca este foarte fibros. Cea mai frageda a fost varianta rondelelor, pe care le-am perpelit cel mai putin.
Am mai pastrat o serie de radacini de lotus pentru ocazia in care voi face creveti la Wok. Acum insa am pastrat meniul fara carne.
Conopida pane in bere pentru cina
In caz ca nu reusesc sa ma lipesc de-un Guinness, am conopida pane cu bere in meniul serii. Spuneam ca nu prea mananc prajeli, asa ca am bucatarit conopida pane la cuptor.
Bucatile de conopida le-a dat doamna mea prin faina de secara, bere si semnite de chimen. Am gasit si chimen normal, dar si chimen negru, dupa cum se vede pe conopida.
Am lasat-i la cuptor pana s-a rumenit, iar pe seara va fi numai buna de mancat.
Conopida pane se potriveste bine cu un otet balsamic si cu usturoi verde. Am pus si catei de usturoi la cuptor, dar cere si-un usturoi verde.
Conopida fiind pe baza de bere, ca sa mearga si un pahar de vin mai bucataresc o branza la gratar. Peste care am pus dulceata de ardei iute.
Pofta buna fara carne!
Update:
Daca vreti ceva mai romanesc, va poftesc la Brindusa la o mancare de mazare in sos de rosii.

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Iar m-ai dat pe spate cu atatea bunatati,sa ai pofta!
Daniel Botea
M-am dat pe specialitati asiatice 🙂