Asociatia Noel pentru Stefanel, ce putem face noi pentru el

Despre actiuni caritabile v-am mai povestit, am participat la cateva sau chiar le-am coordonat. Acum va spun despre implicare si Asociatia Noel pentru Stefanel.

Actiuni caritabile, evenimente si implicare

De obicei actiunile caritabile se desfasoara pentru salvarea unor persoane aflate in impas. Sau pentru rezolvarea unor nevoi mai generale pentru un grup mai mare de persoane. De exemplu am alergat pentru Andrei, astfel incat sa se stranga banii necesari pentru o interventie chirurgicala urgenta si costisitoare.

Alta data am biciclit pentru dotarea sectiei de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului de Urgenta din Craiova.

Nu mai spun ca am coordonat mai multe alergari caritabile pentru construirea Spitalului Copiilor.

Am dat 3 exemple despre destinatari individuali sau colectivi din Craiova sau chiar din Romania.

Insa actiunile caritabile nu inseamna neaparat realizarea unui eveniment sportiv, ci pot sa imbrace diverse forme.

De exemplu, pentru dotarea centrului de lupta impotriva autismului s-a organizat un concert caritabil.

Tot concert caritabil a fost si pentru achizitia de medicamente in Clinica de Oncopediatrie.

Indiferent de forma pe care o imbraca evenimentul caritabil, scopul final este ajutorul dat unor persoane aflate in dificultate. Cu cat sunt mai multe persoane implicate in organizare, mediatizare, atragere de sponsori si desfasurare, cu atat sansa de atingere a obiectivului este mai mare.

Stiind deja aceste lucruri, m-a impresionat lupta Asociatiei Noel pentru Stefanel.

Asociatia Noel pentru Stefanel

Asociatia Noel s-a implicat in mai multe cazuri care implica boli rare si costuri mari pentru vindecare. Indiferent daca destinatarii actiunilor s-au numit Noel, Alessia, Ayan sau Stefanel, gasiti sumele adunate pe site-ul asociatiei.

Scopul asociatiei este sa implice cat mai multe persoane, organizatii si institutii in lupta cu bolile rare si costisitoare.

Stefanel este un copilas de 3 ani care se lupta cu Amiotrofia Spinala Musculara de tip 1 (SMA1), o boala care-i atrofiaza muschii. Toti muschii sunt afectati, astfel incat persoana afectata are probleme de miscare, de hranire sau chiar de respiratie.

Este o boala necrutatoare, pentru care pana de curand nu exista niciun tratament. Din fericire medicina evolueaza permanent si s-a descoperit un tratament denumit Zolgensma.

Asociatia Noel pentru Stefanel

Este considerat cel mai scump medicament din lume, tratamentul cu Zolgensma avand un cost de 2,1 milioane $. Este o suma uriasa pentru orice familie, suma neincluzand TVA sau cheltuieli de spitalizare.

Dar Asociatia Noel nu este la prima provocare de acest fel. Pana acum cei peste 440000 membri din grupul Uniti pentru Stefan SMA1 au pus umarul la strangerea sumei de 1,3 milioane $ pentru Stefan Suciu.

Stefan Suciu

Este putin peste jumatate din suma necesara. Mediatizarea cazului si implicarea cat mai multor persoane alaturi de Asociatia Noel pentru Stefanel reprezinta singura solutie de continuare.

Pe grupul de sprijin se organizeaza diverse tombole caritabile, la care va invit sa participati alaturi de Asociatia Noel pentru Stefanel.

Cum il putem ajuta pe Stefanel

Pe langa participarea evenimentele pe care le organizeaza Asociatia Noel pentru Stefanel,  avem la dispozitie si alte modalitati directe de ajutor:

 • SMS la 8828 cu textul STEFAN si donezi 2 euro. Pentru a dona o suma mai mare este necesar sa trimiteti mai multe sms-uri,
 • donatie online cu cardul,
 • donatie recurenta, luna de luna, cu cardul,
 • transfer pe Revolut: 0747.681.370 (user: mariab9kl),
 • BTPay: 0752.076.131,
 • Transfer bancar:
  • Cont Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601
  • Cont euro: RO80BTRLEURCRT0532233601
  • Cont lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601
  • Swift/BIC: BTRLRO22
  • Beneficiar Asociatia pentru micutul Noel
 • Paypal,
 • Sponsorizare, informatii gasiti pe site-ul asociatianoel.ro,
 • redirectionare 3.5% din impozitul pe salariu, aveti formularul 230.

Spor ajutator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.