Ziua Mondiala a Somnului sarbatorita offline si online

Radem, glumim, dar azi Ziua Mondiala a Somnului o sarbatorim. Nu stiu daca ati cascat deja pana acum, asa ca va las o imagine inspiratoare ­čÖé
Cum sarbatoriti Ziua Somnului

Ziua Mondiala a Somnului

Offline, am sarbatorit deja cu un somn destul de bun de aproape 7 ore. Mai completez cu 1 ora de „odihnit ochii” dupa ce ajung acasa de la job.

Ziua Mondiala a Somnului

Dar pana atunci sarbatoresc si online, participand la evenimentul organizat de:

  • Societatea Romana de Pneumologie (SRP),
  • Sectiunea de Somnologie si Ventilatie Non-Invaziv─â din cadrul SRP,
  • Asociatia pentru Tulburari de Somn la Copii si Adolescenti,
  • Asociatia Medicala de Preventie prin Stil de Viata,
  • Universitatea de Medicin─â si Farmacie ÔÇ×Carol DavillaÔÇŁ,
  • Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti.

Pana la ora 15:00 cand este live-ul pe Facebook, va tin treji cu o informatie actuala, filtrata prin experienta personala.

In primul rand pentru mine somnul este foarte important. Ii apreciez beneficiile in fiecare zi, nu doar in zile de sarbatoare si de mediatizare.

Daca tot suntem in pandemie, cand am stat mai mult timp acasa mi-am facut si program bun de somn. Sper ca asta m-a ajutat cu un organism mai puternic atunci cand am luat covidul. Stiu insa ca dupa infectare m-am resimtit in privinta somnului.

N-am avut alte simptome legate de respiratie, oboseala, febra sau dureri. Insa am observat ca ma trezeam greu dimineata. Apoi am vazut ca somnul era foarte recomandat in perioada de infectare cu covid.

recomandari de la Vlad Mixich

Mi-am adus aminte de aceste detalii citind azi ca somnul suficient poate influenta efectul vaccinului anticovid. Nu m-as fi gandit la asta, dar acum daca tot stiu, ma gandesc sa si actionez.

M-am programat la vaccinare in lista de asteptare. Inca nu stiu cand va fi vaccinul, insa imi propun inca de-acum sa dorm mai mult pana atunci.

Daca efectul vaccinului va fi mai puternic si anticorpii mai multi, cu atat mai bine. Daca nu, macar am dormit mai mult si mai bine ­čÖé Ceea ce va doresc si voua!

Spor odihnitor!

Articol in curs de actualizare

Fiind in asteptarea evenimentului online, revin cu concluziile specialistilor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.