Parc Aventura Ranca, activitati de grup pentru toate varstele

Periplul montan a continuat cu activitati la Parc Aventura Ranca, dupa ce bacita Marioara ne facuse plinul cu bunatati la stana. Dupa cat ne-am ghiftuit, ar fi trebuit sa parcurgem toate traseele din Parc Aventura si inca sa mai facem si alte activitati in Ranca.

Doar ca trebuia sa ne intoarcem si la Craiova, iar la tiroliana si trasee de aventura eram toti incepatori 🙂

Prima experienta intr-un parc de aventura

Dupa ce ne-am echipat corespunzator si am facut instructajul la fata locului, ne-am indreptat spre traseul #1 din Parc Aventura. Aici toti curajosi. Du-te tu, ba du-te tu, sa se duca Daniel primul 🙂

Parc Aventura Ranca traseu #1

Ceea ce am si facut, doar ca fiind un traseu pentru incepatori, in fata noastra erau cativa copilasi care se miscau cu pasi specifici varstei 🙂

Copii la Parc Aventura Ranca

Pentru ca m-a intrebat cineva, da, la Parc Aventura Ranca exista trasee speciale pentru copii si prichindei 🙂

  • Traseul Prichindeilor (2-6 ani), format din 9 ateliere si 2 tiroliene.
  • Traseul Piticilor (2-6 ani), format din 10 ateliere si 1 tiroliana.
  • Traseul Picilor (2-6 ani), format din 10 ateliere si 2 tiroliene.

Traseul #1 pe care am fi vrut sa incepem este pentru nivel usor si pentru participanti de peste 7 ani. Este format din 9 ateliere si 1 tiroliana.

Dar cum era ocupat de cei mici, ne-am dus pe Traseul #5, tot pentru nivel usor si peste 7 ani, cu 11 ateliere si 2 tiroliene.

Iata si restul traseelor, pe care le-am lasat pentru urmatoarea descalecare la Ranca:

  • Traseu Aventura #2 (peste 10 ani), nivel mediu cu 10 ateliere si 2 tiroliene,
  • Traseu Aventura #3 (peste 12 ani), nivel mediu cu 11 ateliere si 2 tiroliene,
  • Traseu Aventura #4 (peste 10 ani), nivel mediu cu 10 ateliere si 1 tiroliene,
  • Traseu Tiroliana (peste 10 ani), nivel usor cu 10 tiroliene pe o lungime de 240 m si 1 atelier.

La cate bunatati mancasem la stana, ar fi trebuit sa luam activitatile si traseele pe rand, una cate una. Am avut insa scuza concursului de tir airsoft care ne astepta dupa tiroliene si ateliere. Plus ca trebuia sa ne intoarcem la Craiova.

Asa ca am parcurs tacticosi si curiosi traseul #5.

Pe traseul #5 la Parc Aventura Ranca

Plecat-am 9 din Craiova si cu Raz 10, ca era deja la Ranca 🙂

Insa la faza de echipare ne-am regasit doar 7, conform varstei minime corespunzatoare traseului 🙂 Iar efectiv la inceput de traseu am fost 5. Ca doar eram pe traseul #5 din Parc Aventura Ranca.

Ca-n cantecelul cu un elefant care se legana pe o panza de paianjen, am mai ramas 4 dupa ce o colega ajunsa la primul atelier n-a trecut peste frica de inaltime.

Si iata-ne pe cei 4 temerari, Raluca, Adrian, Daniel si Marian, „luptandu-ne” cu traseele suspendate 🙂

Activitati la inaltime

N-am frica de inaltime, insa cand a trebuit sa ma las pe tiroliana, am avut o strangere de inima. Mi-am amintit ca atunci cand am facut in premiera escalada, n-am avut probleme cu inaltimea. Doar cand a trebuit sa ma las in cordelina, m-au convins cu greu sa-mi dau drumul spre spate 🙂

escalada

Cam asa si acum. Am mers lejer pe scarile suspendate.

scari suspendat la Parc Aventura Ranca

La fel de usor pe portiunile de plasa.

Parc Aventura

Zona de lanturi mi-a adus aminte de lanturile suspendate din Piatra Craiului, cand aveam si rucsaci in spate.

pe lanturi la Parc Aventura Ranca

Asa ca acum am stat relaxat la inaltime pe lanturi, cat sa-mi faca Gabi o poza minunata.

poza naturala la Parc Aventura Ranca

Prima cursa de tiroliana a fost scurta, asa de incurajare si de trecere peste orice teama de desprindere de pe ponton 🙂

prima data pe tiroliana la Parc Aventura Ranca

Ultima cursa cu tiroliana a fost ceva mai lunga, dar cu antrenamentul de la prima n-a mai fost nicio teama sa ne lansam.

Prima data cu tiroliana la Ranca

Am 2 poze pe tiroliana 2, deoarece fiind mai lunga m-au prins si Xaara si Gabi.

pe tiroliana

Pe traseul mai lung de tiroliana a trebuit sa fim atenti la finish, pentru ca daca nu te opresti cum trebuie, tiroliana te intoarce pe traseu. Dar cu spatele 🙂

S-a intamplat colegei noastre care era prima, insa n-a fost nicio problema. O alta colega care ne facea poze a apucat-o de un picior si a tractat-o pana la sosire, unde s-a oprit mai ferm.

A fost foarte bine, dar si mai misto este ca, desi a fost o premiera, m-am simtit in siguranta tot timpul.

Toata smecheria este sa fii echipat corespunzator, sa asculti cu atentie instructajul si sa respecti regulamentul. Adica sa fii prins permanent in carabine, iar cand faci trecerea de la un cablu la altul, sa prinzi carabinele pe rand.

in siguranta la Parc Aventura Ranca

Nu in ultimul rand, trebuie sa astepti ca participantul din fata ta sa ajunga la urmatorul atelier si abia apoi sa incepi si tu.

Am respectat regulile, a fost ok, asa ca la final de traseu ne-am rasfatat cu afine culese chiar de sub traseul tirolienei.

afine la Parc Aventura Ranca

Desi n-a parut greu, la final de traseu mi-am dat seama ca eram destul de transpirat. Probabil ca data viitoare voi fi si mai relaxat, asa ca acum ne-am relaxat la o bere alaturi de Dan Capitan de Plai.

Cateva detalii despre Parc Aventura

Parcul de aventura este la intrarea (dinspre Novaci) in statiunea Ranca, in padurea de langa Muzeul Civilizatiei Monta. Programul zilnic este 10:00 – 18:00, indiferent daca-i vorba de weekend sau de restul saptamanii.

Dan Ghitu, seful obstii novacenilor, ne-a povestit cum a aparut Parcul de Aventura din Ranca. Daca iarna poti sa schiezi si nu este deschisa Transalpina, vara se schimba situatia. Dan si-a dorit foarte mult ca statiunea sa nu fie doar un simplu punct de trecere spre Transalpina, asa ca da turistilor motive sa zaboveasca in Ranca.

Dan Ghitu este membru fondator al Salvamont Gorj. Cum prima dragoste nu se uita niciodata, din pasiunea pentru catarare si natura s-au nascut traseele suspendate de la Parc Aventura Ranca.

Fiecare traseu a fost gandit, planuit si masurat in familie, Aventura Parc fiind o afacere de familie, la fel ca Stana Stefanu. Mai mult, Dan de la Parc Aventura si Marioara de la Stana Stefanu sunt veri, mandri de descendenta lor pastorala. Ne-am adus aminte de acest amanunt la masa de seara, cand ne-au ghiftuit din nou cu bunatati 🙂

bunatati la Ranca

Dar pana atunci trebuia sa ne meritam cina, asa ca am trecut la alte activitati in Parc Aventura.

Inainte sa povestesc despre concursul de airsoft, ma bucur ca am debutat intr-un parc de aventura la Ranca #prinGJ.

Am mai avut posibilitatea sa incerc un astfel de parc la Brasov. Am avut timp insa doar pentru o scurta vizita si apoi am preferat sa stam la taclale la o bere.

Anul trecut cand am revenit la Podul lui Dumnezeu, era instalata acolo o tiroliana. Insa ghiftuit de mancare si cu planuri de continuare a drumului, n-am avut timp.

Ma bucur ca am experimentat acum un traseu in Parc Aventura Ranca, iar in Septembrie imi propun sa incerc toate traseele.

Concurs de tir in poligonul de airsoft din Parc Aventura Ranca

Colegii de la poligonul de tir ne-au avertizat ca ne vor tremura mainile dupa efortul de pe traseul de aventura. Asa ca am avut inca o scuza sa facem doar un traseu. Iar ca sa ne echilibram dupa traseu, ne-am hidratat cu o bere la umbra 🙂

Apoi ne-am incolonat in poligonul de la Parc Aventura Ranca, unde n-au mai fost scuze cu frica de inaltime si a tras toata lumea.

Armele de airsoft sunt replici ale unor arme de foc, insa trag cu niste bilute mici, un pic mai mari decat boabele de piper.

Concurs de airsoft la Parc Aventura Ranca

Am tras cu arma (semi)automata si mi-am adus aminte cum luam tinta in armata. Doar ca dupa fiecare foc pierdeam imaginea tintei. Asa ca iar ma echilibram, expiram si trageam.

Ranca, airsoft la poligonul din Parc Aventura

Am facut asa la primele 10 focuri, insa la ultimele m-am plictisit. Dupa ce am fixat tinta, am tras continuu.

Un fleac, l-am ciuruit 🙂

Probabil ca daca aveam rabdare sa fixez tinta de fiecare data nu ratam nicio bila. Dar chiar si asa, am obtinut 130 de puncte si m-am clasat pe locul 2.

un fleac, l-am ciuruit

De fapt este numarul meu preferat si am fost manierat, lasand-o pe colega Mirela sa obtina 139 de puncte si locul 1.

Colegii de la poligon ne-au zis ca ne asteapta si niste premii, vom vedea in Septembrie despre ce-i vorba. In toamna va fi si ocazia potrivita pentru revansa in cazul celor nemultumiti de rezultatul de la prima tragere. Pana atunci insa, va las cu imagini de la airsoft.

Pe langa traseele de aventura si tirul airsoft din Parc Aventura, Dan Ghitu pregateste turistilor si alte activitati in Ranca. Este vorba despre viitoare trasee eco pentru bicicleta sau trasee de promenada pentru turisti.

Dar despre aceste planuri voi detalia dupa vizita din Septembrie la Ranca, #prinGJ.

Pana atunci, dupa activitatile din Parc Aventura am facut mai multe poze de grup. Intai la masa de lemn 🙂

blogolteni grupati

Apoi langa lanul de Floarea Zanei 🙂

blogolteni inmiresmati de Floarea Zanei

Spor calator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.