Sanatatea dintilor copiilor, webinarii pentru parinti

Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica din Romania, Crucea Rosie Romana si Colgate Romania lanseaza o serie de webinare educative gratuite pentru sanatatea dintilor copiilor.

Webinariile sunt sustinute de medici stomatologi pediatri si ortodonti si pot fi urmarite gratuit pe site-ul Programul Scolar Colgate sub motto-ul „Zambeste pentru viitor”.

Sanatatea dintilor copiilor

Sanatatea dintilor copiilor si webinarii pentru parinti

Iata care sunt temele si programul celor 5 webinare:

  • Luni, 4 Octombrie 2021

Copilul tau merita un zambet sanatos. Reguli generale de igienă orala – Dr. Arina Vinereanu, Medic primar stomatolog, Doctor in Stiinte Medicale, Secretar General al Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania. Webinarul este deja pe site.

  • Luni, 18 Octombrie 2021

Igiena dentara. Provocari si solutii pentru parinti – Dr. Raluca Georgescu, Medic rezident Stomatologie Pediatrica

  • Luni, 1 Noiembrie 2021

Copii fara carii. Preventia in cabinetul stomatologic – Dr. Raluca Vacaru, Medic specialist Stomatologie Pediatrica, doctorand, Asistent Universitar

  • Luni, 15 Noiembrie 2021

Aparatul dentar la copii – Dr. Mircea Georgescu, Medic specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

  • Luni, 29 Noiembrie 2021

Stomatologul, cel mai bun prieten al copilului – Dr. Silvia Per, Medic rezident Stomatologie Pediatrica, Doctor in Stiinte Medicale.

Teoria ca teoria, dar practica ne doboara! Asa ca dupa fiecare webinar parintii pot sta de vorba cu specialistii stomatologi in sesiunile de Intrebari si Raspunsuri de pe grupul Facebook Dinti si Parinti.

Programul Scolar Colgate in 17 judete in perioada 15 Octombrie – 28 Februarie

Tot la capitolul practica, 150.000 de copii din 17 judete din Romania vor invata de la voluntarii Crucii Rosii cum sa aiba grija de dintii lor.

Sanatatea dintilor copiilor este un program care se va desfasuara in perioada 15 Octombrie 2021 – 28 Februarie 2022.

Cele 17 judete care gazduiesc Programul Scolar Colgate sunt Bacau, Bihor, Botosani, Bucuresti Sectorul 3, Covasna, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iasi, Ilfov, Maramures, Neamt, Satu Mare, Sibiu, Tulcea si Vrancea.

Copiii vor invata de la voluntarii Crucii Rosii din Romania urmatoarele aspecte:

  • cum sa se spele corect pe dinti,
  • ce periuta de dinti li se potriveste,
  • de ce apar cariile si cum le pot evita,
  • cum sa se imprieteneasca cu medicul stomatolog.

Scolarii din cele 17 judete vor primi si mostre de pasta de dinti astfel incat sa poata aplica acasa, alaturi de parinti, informatiile invatate la scoala de ei si sfaturile primite de parinti despre sanatatea dintilor copiilor.

Pentru ca am vazut ca si judetul Dolj este in lista, am fost la o astfel de activitate din Programul Scolar Colgate la Craiova, asa ca va invit sa participati si voi.

Fotografie de grup cu clasa a II-a D

Spor zambitor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.