Bright Smiles Bright Futures la Scoala 22 Mircea Eliade din Craiova

Azi am revenit pe bancile scolii chiar la Scoala 22 Mircea Eliade, unde am invatat in urma cu… jde’ ani. Din toata lumea asta, din toate tarile si din toate orasele, printre cei 12 castigatori Bright Smiles Bright Futures, unul este din Craiova, Scoala Mircea Eliade, clasa a II-a D. V-am facut curiosi?

Calendar Bright Smiles Bright Futures

Programul Scolar Colgate 2017

Ca sa incepem cu inceputul, in cadrul Programului Scolar Colgate, 150000 de elevi din peste 520 de scoli invata in 2017 despre igiena orala corecta. Lectiile au fost sustinute de voluntarii Crucii Rosii si de Colgate Romania, prin produse de ingrijire orala.

Lectiile prezentate de voluntarii Crucii Rosii ii invata pe elevi cum sa efectueze un periaj corect si cum sa aiba un zambet stralucitor si sanatos:

  • periajul dintilor de cel putin două ori pe zi timp de două minute,
  • schimbarea periutei de dinti la fiecare trei luni de zile,
  • vizite frecvente la medicul dentist si adoptarea unei diete echilibrate.

Dupa lectiile dedicate periajului corect, elevii au primit produse pentru ingrijire dentara. Nici parintii nu au fost uitati, primind din partea Colgate Romania un pliant cu sfaturi si un calendar.

Programul Scolar Colgate a fost lansat in 1992. De atunci circa 6 milioane de elevi din clasele I – IV s-au bucurat de produse de ingrijire orala si de lectii  pentru o ingrijire orala corecta.

In completarea Programului Scolar Colgate, in cadrul programului pilot Zambete Colgate, in 2017 se ofera consultatii stomatologice gratuite elevilor din clasele primare in 20 de orase din tara.

In Dolj, in zilele de 18 si 19 Noiembrie vor avea parte de Zambete Colgate elevii de la Scoala Gimnaziala Filiasi, respectiv Liceul „Mihai Viteazul” din Bailesti. Acest program este desfasurat in colaborare cu medici dentisti, studenti stomatologi si alti parteneri traditionali.

Bright Smiles Bright Futures la clasa a II-a D

Pe langa programele educative descrise mai sus, in fiecare an se organizeaza concursul international de desene, Bright Smiles Bright Futures. Acesta este dedicat elevilor din clasele I – IV din toata lumea. La final sunt selectate 12 desene care vor constitui paginile celor 12 luni ale calendarului My Bright Smile 2018.

Ei bine, dintre atatea tari si orase, avem si o castigatoare din Romania. Este vorba despre Alexandra González-Iliută, eleva in clasa a II-a D la Scoala 22 „Mircea Eliade“ din Craiova. Felicitari Alexandra!

Alexandra Gonzalez Iliuta

Acesta este desenul Alexandrei si va reprezenta luna August din calendarul My Bright Smile 2018.

desen Alexandra

Celelalte 11 luni ale calendarului au fost „castigate” de elevi din Pachistan, Filipine, Myanmar, Tailanda, Australia, Kenia, SUA, Cambodgia, Mexic, Mozambic si Hong Kong.

Alexandra isi doreste sa devina pictor, acesta fiind primul ei succes international. Pana atunci insa, Alexandra a primit azi o bursa Colgate-Palmolive Bright Smiles Bright Futures in valoare de 250 de dolari.

cec Alexandra

Iar clasa a II-a D, din care face parte, a mai primit o bursa in valoare de 500 de dolari.

Doamna invatatoare Mihaela Ghinea ne-a dezvaluit ce vor face cu banii.

Doamna invatatoare Mihaela Ghinea

Dupa o consultare a tuturor elevilor, banii vor fi investiti intr-un laptop care sa-i ajute la activitatile educative. Felicitari doamnei invatatoare si elevilor clasei a II-a D de la Scoala 22 Mircea Eliade din Craiova!

Inapoi la scoala, cu emotii de clasa a II-a

Am revenit azi la scoala pentru a participa la festivitatea de premiere Bright Smiles, Bright Futures.

Eleva de serviciu m-a acompaniat pana la clasa a II-a D, pregatita de festivitate.

Clasa a II-a D

Cei mici erau nerabdatori si din 2 in 2 minute auzaei un „Doamna, cand incepe?” Ca sa-si consume energia intr-un mod pozitiv, doamna invatatoare Mihaela Ghinea i-a angrenat intr-un mic spectacol.

cantecele

Si daca despre „Bate vantul frunzele” stiam de cand era Daria mea la Scoala 22, azi am invatat cum se face omleta din oua de broasca testoasa 🙂

In sfarsit a inceput festivitatea si am aflat mai multe despre Programul Scolar Colgate. Ne-a povestit Loredana Dumitrascu, de la Colgate Romania.

Despre colaborarea cu Colgate si cu Scoala 22 ne-a povestit apoi Maria Vintila, coordonator Crucea Rosie Filiala Dolj.

Apoi am avut placerea s-o aplaudam pe Alexandra, care ne-a spus cateva cuvinte.

Au urmat fotografiile impreuna cu familia si cu cecul de 250 de dolari. S-a alaturat apoi si doamna invatatoare, cu cecul clasei a II-a D.

Bursele Bright Smiles, Bright Futures

Si ca sa fie fotografia completa, au venit si colegii Alexandrei.

spre poza de grup

Asa arata imaginea cu zambet a diminetii de azi.

Fotografie de grup cu clasa a II-a D

Nu s-a terminat insa, elevii abia asteptand sa puna mana pe Doctorul Maseluta 🙂

Doctorul Maseluta

Voi de cand n-ati mai avut parte de astfel de dimineti? Pana cand aflam raspunsurile, va las cu mai multe imagini zambitoare de azi.

Spor stralucitor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.