Spanac cu ou la Miercurea fara carne

Azi am poftit la spanac cu ou ochi la Miercurea fara carne. Daca spanac verde am tot avut toata (prima)vara, acum pe racoreala merge si o mancare mai calda. Am avut si racituri, dar hai sa vedem meniul complet.

Intinderi matinale

Dupa gimnastica de inviorare, pentru de dimineata am avut intinderi pe paine, ca sa nu zic rabdari prajite ­čÖé Adica am intins pe paine Wasa tot ce-am gasit tartinabil prin casa.

Asa ca am avut Wasa #cudetoate, de la stanga la dreapta si de sus in jos in ordinea numerelor de pe tricou:

  • humus cu ardei rosu,
  • sos de rosii si masline,
  • zacusca,
  • pasta de masline.

Unele mai bune ca altele, mai ales innobilate si unite cu sfecla rosie si lamaie. Am adaugat langa si 2 felii vegetale Verdino, cu ardei rosu.

mic dejun tartinabil

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat ciocolata neagra si babana.

banana si ciocolata neagra

Dar si-un ceai ecologic din

  • fenicul,
  • cardamon,
  • lemn dulce,
  • anason,
  • ghimbir,
  • menta,
  • coriandru,
  • roscove,
  • anason stelat,
  • scortisoara,
  • piper negru,
  • cuisoare

indulcit cu merisoare.

ceai ecologic cu merisoare

Spanac cu ou ochi la Miercurea fara carne

La pranz am avut spanac cu ou ochi, alaturi de mamaliga coapta. De mici copii stim ca spanacul este sanatos, de cand urmaream desenele animate cu Popeye Marinarul.

Am gasit la Oana Cuzino atat retete de salata cu spanac crud, cat si cu spanac gatit. La cel gatit m-am oprit si eu azi, preferand mancarea de spanac cu ou ochi.

spanac cu ou si mamaliga

Dar am facut si o salata orientala, ca sa am si ceva crud, intrupat in ceapa verde, marar si patrunjel. Am pus si castraveti murati, pentru gust si culoare.

Plus masline de Thassos, ulei de masline si lamaie, ca sa fie setup mediteranean.

salata orientala

Seara ma pregatesc pentru o ciorba de praz. De obicei o mananc rece, acum o incalzesc putin ca sa fie macar la temperatura camerei, nu din frigider.

ciorba de praz

Iar ca sa mearga si un pahar cu vin, am niste macaroane cu branza, facute in casa, cu oua si branza de tara.

macaroane cu branza

Pai da, fan branza, nu cumva sa lipseasca branzeturile din meniu. Acum sa vedem ce vin gasesc sa asociez la asemenea bunatati. A fost o Feteasca Neagra de Starmina, de la Vinarte.

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca vreti sa va pice si mai bine Miercurea fara carne, va poftesc la Brindusa cu o tocanita picanta cu gogosari.

One Response

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.