Falafel sau castane fierte am avut destul de rar la Miercurea fara carne. Asa ca azi am facut o combinatie 2 in 1, crema de castane pe falafel 🙂
Crema de castane la micul dejun
Pentru de dimineata am avut o farfurie combinata:
- chiftele de falafel cu crema de castane,
- macaroane de casa cu dulceata de ceapa,
- Aperifrais cote D’Azur.
Mananc destul de rar castane, dar ar trebui sa-mi amintesc mai des despre ele. Beneficiile sanatoase ale consumului de castane au legatura cu
- digestia,
- sistemul imunitar,
- sanatatea inimii,
- functiile cerebrale,
- densitatea oaselor.
Daca tot vorbim de sanatate, pe langa mancare mai sunt si alte ingrediente ale unui stil de viata sanatos.
In perioade stresante si nesigure ca in aceste zile, cu atat mai mult avem nevoie de echilibru in viata noastra.
Pentru a echilibra meniul cu cruditati si antioxidanti, in intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat mar romanesc cu ciocolata neagra.
Si frigul de-afara l-am echilibrat cu un ceai de lamai verzi si ghimbir, pe care am uitat sa-l mai pozez 🙂
Salata orientala la pranz
La pranz am poftit din nou la o salata orientala. Am luat cartofi cu coaja rosie, i-am fiert si le-am mai pus urmatoarele:
- ou de tara,
- ceapa rosie,
- marar,
- castravete murat,
- masline,
- ulei de masline,
- otet,
- condimente,
- sare,
- piper.
Asta e minunatia care a iesit.
Seara ma asteapta o ciorba de legume si probabil si ceva cu branza, ca sa mearga un pahar de vin. Sau poate ma inspir din cartea cu retete de post de la Gina Bradea. Eu nu tin postul, doar postez Miercurea meniuri fara carne, asa ca din 52 de retete cred ca gasesc eu ceva adecvat.
Cu ce mai am prin frigider s-ar putea sa bucataresc ceva foarte savuros. Pisica e doar de decor, nu participa nici la propriu si nici la figurat la Miercurea fara carne.
Pofta buna fara carne!
Update:
Daca ati poftit azi la mucenici, va poftesc si eu la Brindusa Aluculesei.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Sa ai mare pofta,ca de obicei la tine,meniu complet!