Rosii felurite la Miercurea fara carne

Pentru ca rosiile din gradina nu prea mai au gust, am bagat in meniu rosii felurite crud-uscate-bucatarite. Adica rosii uscate, rosii in ciorba, rosii uscate in Clompi si asa mai departe.

Rosii uscate la micul dejun

Pentru de dimineata am avut Tahini pe paine Wasa, cu masline verzi, rosii uscate si ceapa verde.

Tahini cu rosii uscate la Miercurea fara carne cu rosii felurite

V-am zis ca vor fi rosii felurite printre ingredientele de azi, ca sa stiti la ce sa va asteptati.

Pentru ca dimineata este frig, am bagat de incalzire un ceai de aronia cu merisoare.

ceai de aronia cu merisoare

Apoi in intervalul rece 09:00 – 11:00 am savurat ultima portocala din Thassos. Cu ciocolata neagra, bineinteles.

ciocolata neagra si portocala

Rosii felurite si la pranz

La pranz am facut un Clompi cu rosii uscate. Pe langa rosiile uscate bucatarite, am mai pus rosii uscate si-n salata de pastai de fasole.

Mai intai am fiert pastaile pana cand s-au inmuitat.

pastai de fasole fierte

Apoi am adaugat sare, piper roz, rosii uscate, usturoi, patrunjel, ceapa verde, ulei de masline si otet balsamic.

Iote si minunatia.

salata de pastai cu rosii uscate

N-am mancat-o singura, ci alaturi de un Clompi cu rosii uscate. Rosiile uscate le-am pus si in compozitie, dar si deasupra cu branza de oaie, in loc de ketchup.

Clompi cu rosii felurite

Seara ma asteapta o ciorba de rosii cu dovlecei, ca sa fie rosii felurite in toate chipurile. Pe langa rosiile vizibiile in strachina, a mai pus doamna mea si suc de rosii, ca sa fie gama completa.

ciorba de rosii felurite

Mai lipsea o salata de rosii, dar pana cand n-am gasit rosii adecvate, am luat o pauza de la salate. Sunt in supermarket niste rosii cherry numite „rosii cu gust”. Le-am gasit, asa ca apare salata de rosii mai pe seara.

salata de rosii cu gust

Ca tot suntem in „cod rosu” la Miercurea fara carne cu rosii felurite, bag un rosu de cu totul alt fel. Adica un vin rosu, obtinut din 8 soiuri diferite de struguri negri. Ia sa va vad daca ghiciti cine-i diVinul?

Pana atunci va spun care sunt soiurile, in ordinea de pe portativ: Merlot, Pinot Noir, Syrah, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Marselan si Touriga Nacional.

Pun si o branza Grana Padano langa vin, ca na, fan branza. Plus ca merge de minune combinatia.

Simfonie in rosu cu Grana Padano

E bine sa consumam zilnic rosii, pentru beneficiile sanatoase pe care felurite rosii le aduc organismului. Nu zic eu, ci Oana Cuzino.

Pofta buna fara carne!

Update:

Pentru ca eu n-am desert in meniu, va poftesc la Brindusa la o rasturnata cu prune 🙂

2 Comments

  1. Daniel Botea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.