Food Bloggers 2022 din sala, cu pofta de toate

Am fost la Food Bloggers 2022 si mi-a cam placut ca revenim la normalitate. Felicitari Cristian Manafu si Evensys pentru o editie mult dorita! Din 2019 duceam dorul conferintelor bloggerilor culinari. In 2020 am participat online, in sensul ca am urmarit din fata monitorului conferinta de la Bucuresti.

In 2021 am ratat Food Bloggers online, insa am compensat cu alte intalniri offline la care m-am intalnit cu persoane din lumea culinara.

Food Bloggers 2022 la Marriott in Bucuresti

Uite ca s-a nimerit sa inceapa editia Food Bloggers 2022 cu Andra Ilias, cu care ma intalnisem anul trecut la un Soare de vinoteca.

Andra Ilias

Acum Andra a moderat sesiunea de deschidere a Food Bloggers 2022, Content Creation si Brand Partnership Talk.

inceput de Food Bloggers 2022

Le-am ascultat pe Jamila, Andra Constantinescu, Adina Chitu si Greta Apostol. Am retinut ca este important sa taguim brandurile atunci cand postam „bucatareli” in care am folosit produsele lor.

In pauza am savurat o gustare satioasa, ca-mi cam ploua in gura dupa atatea povesti culinare.

gustare la Food Bloggers 2022

Conferinta Food Bloggers este si despre socializare, asa ca am purces la poze blogosferice in stil asiatic.

asian style la Food Bloggers

Nu doar ca ne-am pozat la panoul asiatic. Intre timp Chef Nissara pregatea niste bunatati pentru participanti.

foarte asiatic

Am savurat si eu dintr-un astfel de bol un preparat gustos si usor.

mancare asiatica

Food Trends Talk

In partea a doua a conferintei am ascultat despre trendurile food in sesiunea moderata de Corina Dima.

trends la Food Bloggers 2022

Laura Eremia, Melinda Teohari, Alexandra Blas si Ioana Romanescu ne-au vorbit mai ales despre trendurile sanatoase.

Ioana Romanescu de la Cupcake philosophy ne-a spus ca acum se pot calcula retetele astfel incat sa stim informatii despre

  • grasimi,
  • indice glicemic,
  • fibre,
  • continut de Vitamina C.

Referitor la vitamina C ne-a spus ca absorbtia acesteia in organism este ajutata de zmeura.

Nu sunt eu mare fan dulciuri, dar cand vad abordari sanatoase in acest domeniu chiar imi place.

Am avut norocul sa si schimb cateva cuvinte cu Ioana in pauza.

Food Bloggers este si despre socializare. Daca tot vorbeam cu Anita despre vinuri, degustari si wine-trip-uri mai vechi sau recente, am continuat discutia si cu Ioana Romanescu.

Ioana Romanescu

Retinusem din prezentare ca s-a specializat la scoli cu renume gen Le Cordon Bleu din Paris. Mi-a placut sa aud ca in afara de afacerea dulce si sanatoasa Cupcake Philosopy este implicata in sustinerea unor cursuri HoReCa.

Cu astfel de abordari sanatoase am speranta ca viitorul suna bine, ca sa fac referire la experienta Ioanei in corporatie.

Bunatati savurate la Food Bloggers 2022

In pauza de pranz am incercat sa gust din toate bunatatile de la Food Bloggers.

cartofi noi la Food Bloggers 2022

Imi ploua deja in gura de cand am fotografiat bunatatile.

Daca nu ma credeti, va invit sa vedeti imaginile savuroase de la Food Bloggers

Prima data trebuie sa gusti cu ochii, ceea ce am si facut.

aratos si gustos

Apoi m-am bucurat de selectia din farfuria mea.

Food Bloggers 2022 savuros

Ar fi mers si-un vin bun la asemenea bunatati, ba chiar si o bere. M-am multumit insa cu un smoothie de afine si alte bunatati proaspete de la Piata Lidl.

Piata Lidl

Am considerat ca suntem suficient de ghiftuiti fericiti incat sa iesim bine in poza 🙂 Pai da, traditionala poza cu blogoltenii, la Marriott in fata la Craiova 🙂

in fata la Craiova

Dupa atata pauza de la evenimente offline, o poza cu badge-ul nu putea fi ratata 🙂

poza cu badge-ul de Food Bloggers 2022

Pai altfel incepi ultima sesiune de Food Bloggers 2022, dupa mancare savuroasa si socializare pe masura.

Chef Talks la Food Bloggers

Adriana Soholodeanu a miderat panoul Chefilor. Bogdan Alexandrescu, Joseph Hadad, Nico Lontras si Cezar Munteanu ne-au dezvaluit mai multe aspecte din activitatile lor.

Chefs Talks la Food Bloggers

Cu Cezar Munteanu m-am intersectat online cu ocazia certificarii europene IGP pentru Salam de Sibiu.

Acum am aflat ca daca faci rezervare la Chef Atelier, ai ocazia sa vorbesti la telefon chiar cu Cezar Munteanu.

Chef Cezar Munteanu

Discutia a pornit de la rezervarea locului la restaurant. Apoi de la asteptarile pe care oaspetii trebuie sa le aiba in functie de tipul restaurantului la care au facut rezervare.

Nu in ultimul rand s-a insistat pe educatia culinara deficitara.

Joseph Hadad ne-a incantat cu stilul lui haios de a vorbi, punctand 3 elemente importante:

  • cantitate,
  • calitate,
  • prezentare.

Din pacate la noi se mai exagereaza cu cantitatea, in timp ce de multe ori prezentarea si calitatea sunt neglijate.

Spor savurator!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.