Biz a la francaise, prima editie din 2023

Iata ca avem deja revista Biz a la francaise, dupa ce va spuneam despre experienta Biz Franta la inceput de an. Editia #370 a fost realizata in Paris de catre echipa Biz la finalul lunii Ianuarie si este deja disponibila pe piata.
Redactia Biz in Paris pentru Biz Franta 2023

Biz a la francaise 2023

Ca de obicei, inainte de a scoate pe piata editia franceza, Marta Usurelu a cerut parerea comunitatii in ceea ce priveste coperta.

Varianta aleasa a fost si printre preferatele mele, desi mi-ar fi placut un pahar cu vin rosu in locul trandafirul dulce ­čÖé

Dupa parerea mea aceasta a fost cea mai eleganta varianta pentru coperta. Sa va mai spun ca este prima coperta a unei reviste romanesti generata integral intr-o platforma AI Art? Realizatorii sunt Cheil | Centrade x Midjourney.

Biz a la francaise

Nu prea le am eu cu dulciurile, insa aniversare fara tort nu exista nici in Franta, nici in Oltenia blogosferica ­čÖé

Biz a la francaise este o editie aniversara a celei mai bune reviste de afaceri din Romania.

Am rasfoit curios revista gandita in Franta si am gasit multe subiecte de interes. De la afaceri frantuzesti in Romania, la romani de succes in Paris, descoperi multe detalii inedite in paginile editiei #370.

Foarte interesante povestile retailerilor francezi in Romania. La Auchan ma duc aproape zilnic inca de la inaugurare, fiind foarte aproape de job.

In schimb asteptam de ceva vreme un hypermarket Carrefour in Craiova. Uite ca din 2023 va fi si Bania pe harta Carrefour hypermarket.

Din interviul cu Laurence Auer, ambasadoarea Frantei in Romania, am inteles mai bine amploarea cooperarii dintre cele 2 tari.

Am aflat despre succesul unor antreprenori in domeniul luxului, al cosmeticelor, al produselor de ingrijire sau produselor oftalmologice.

Scriitura buna si subiecte la care vibrezi

Vorba cuiva la o dezbatere azi la Gaudeamus Craiova, o scriitura are mai multe sanse sa-ti placa atunci cand contine subiecte cu care rezonezi.

Stiti doar ca ma duc cel putin saptamanal la Filarmonica si cel putin o data pe luna avem degustare la Craiova. Ei bine la astfel de subiecte am rezonat citind Revista Biz a la francaise.

Cristian Macelaru este Directorul Orchestrei Nationale a Frantei si castigator al premiului Grammy. Am citit cu multa placere interviul si asa am aflat ca va veni cu Orchestra Nationala a Frantei la Timisoara, Capitala Culturala Europeana in 2023. Dar ajunge cu orchestra franceza si la Festivalul International George Enescu.

A propos de Enescu, Cristian Macelaru a gandit un proiect de lunga durata, care se va finaliza cu imprimarea compozitiilor enesciene la Deutsche Grammophon.

Ati auzit de sampania Lanouvelle? In revista Biz am gasit un interviu cu singurul fondator de sampanie in viata.

O alta idee dezvoltata azi la Gaudeamus am gasit-o in interviul cu actrita si antreprenoarea Ruxandra Stefan. Doar ce citisem in Revista Biz ca nu avem filme romanesti istorice, care sa fie „exportabile”.

Apoi l-am auzit pe profesorul de istorie Adrian Cioroianu despre filmele istorice romanesti care ar folosi arhivele existene.

V-am spus doar despre cateva dintre subiectele „vibrante” din Biz a la francaise, pe restul va las sa le descoperiti singuri.

Biz France 2023

Spor descoperitor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.