Ciorba de dragavei am mai avut la Miercurea fara carne, da’ „iepuras”, ba 🙂
Iepuras surpriza in Saptamana Mare
Hopa, mare surpriza, mare branza, mare gust in Saptamana Mare! Cum stateam si ma gandeam ce sa mai pregatesc la Miercurea fara carne, tup Iepurasul de la Delaco 🙂
Nu tin eu post, dar macar 2 zile in fiecare saptamana nu mananc carne deloc. Deci iepuras am denumit geanta asta frumoasa, cu urechile ciulite 🙂
Am aruncat o scurta privire si deja au inceput sa-mi vina idei pentru Miercurea fara carne.
Apoi m-am uitat mai bine si mi-am facut planul.
La tartinabile mi-am facut deja calculele sa pun branza pufoasa si Aperifrais, alaturi de icrele de crap si salata de vinete. Asa ca „pentru de dimineata” am ingredientele principale.
Castello cu trufe am mai incercat in zilele de Miercuri. Ma gandesc ca merge bine mai pe seara, ca sa apara in peisaj si un pahar de vin bun 🙂 Dar pana atunci mai avem si intervalul dulce si masa de pranz.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am avut mar rosu si ciocolata neagra.
Ciorba de dragavei cu oua intregi
La pranz am in program o ciorba de dragavei cu oua intregi.
Nu stiu cum este pe la voi, dar pe la noi se poarta ouale intregi in ciorbele de verdeturi. Adica in ciorbele de dragavei, urzici, loboda, macris etc.
Daca in alte ciorbe punem zdrente de ou, la cele de verdeturi preferam ouale intregi.
Am vazut la Fata care gateste cu flori o Ciorba de Şalată declarata supa anului 2023. Prin Transilvania, Crisana sau Banat, in varianta „bogata” de ciorba de salata se pun zdrente de ou, afumatura si slanina.
Fiind Miercurea fara carne, la ciorba de dragavei prefer varianta olteneasca, adica cea cu oua intregi.
Inca n-am probat ciorba de salata, in schimb inclusiv in Germania am facut ciorba de verdeturi (urzici) cu oua intregi.
Pe langa oua, in ciorbele de verdeturi imi place sa pun si iaurt, chefir, sana sau lapte batut. Nu in ultimul rand, ador sa mananc ciorba de dragavei la temperatura camerei, nu incalzita.
Insa pana la alte verdeturi, deocamdata mai am muraturi, in consonanta cu vremea rece de primavara-iarna. Asa ca pentru seara voi pregati o mancare de gogonele.
Update:
Daca nu v-au ajuns branzeturile de la mine, va invit la Brindusa pentru o telemea de capra.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Prea multe bunatati la tine astazi,sa ai mare pofta!
Daniel Botea
multe si bune 🙂